Apple TV 4 – noua telecomanda va avea o functie impresionanta!

Apple TV 4 telecomanda touchpad - iDevice.ro

Apple TV 4 urmeaza sa fie prezentat de catre compania Apple in cadrul WWDC 2015, conferinta internationala a dezvoltatorilor de aplicatii pentru platforma iOS ce va fi organizata incepand cu 8 iunie in San Francisco. Apple TV 4 va fi prezentat deoarece Apple va lansa si un nou serviciu de streaming pentru continut multimedia, iar asta va aduce si o actualizare importanta pentru harwdare-ul si accesoriile produsului.

Conform unor informatii aparute in cursul acestei zile, compania Apple intentioneaza sa modifice in totalitate design-ul pentru telecomanda Apple TV 4 in ideea de a imbunatati functionalitatea oferita pentru utilizatori. In aceasta idee, telecomanda Apple TV 4 va fi transformata intr-un fel de trackpad similar celor din MacBook-ul, ea urmand a avea doar doua butoane fizice, restul fiind tactile.

Apple testeaza de cateva luni de zile noua telecomanda pentru Apple TV 4 cu angajatii acceptati intr-un program special initiat in cadrul sediului din Cupertino pentru a afla cat de utila este ea. Mai mult decat atat, se pare ca unii profesori ai Universitatii Apple au comparat telecomanda pentru Apple TV 4 cu cea a Google TV, aceasta din urma avand 78 de butiane fizice, Apple punand accent pe faptul ca produsul sau este mult mai simplu si mai usor de folosit.

Avand in vedere ca Apple TV 4 va fi lansat in cadrul WWDC 2015 cu un nou serviciu de streaming multimedia, compania Apple pregateste si o schimbare majora pentru sistemul de operare dedicat afisarii informatiilor. Toate aceste schimbari vor fi sustinute si de o imbunatatire a hardware-ului, noul produs fiind pregatit pentru lansare cu un chip A8 care are un procesor dual-core de 1.3 GHz si 1 GB RAM DDR 3.

When Apple introduces its new TV box this summer, the remote control will gain a touch pad and also be slightly thicker than the current version, according to an employee briefed on the product. The touch pad can be used for scrolling around and there will also be two physical buttons, the person said. The remote’s thicker size is comparable to the remote control for Amazon’s wireless speaker, the Echo, the person added.

In ciuda hardware-ului mai bun, Apple TV 4 nu va fi disponibil cu suport pentru vizualizarea de continut video 4K, Apple considerand ca in momentul de fata oferirea de suport pentru aceasta tehnologie nu aduce beneficii pentru produsele sale. Avand in vedere ca Apple ofera deja o aplicatie pentru iDevice-uri care permite controlarea Apple TV folosind atingeri, ramane de vazut cum va fi primita noua telecomanda si ce functii grozave va avea.