Facebook este folosit intr-un mod complet neasteptat in SUA

Facebook logo

  Facebook este cea mai mare retea de socializare de pe glob, cu 1.35 miliarde de utilizatori in intreaga lume, iar in SUA ea pare sa aiba o si o utilitate neasteptata, mai exact o instanta americana a permis utilizarea retelei pentru a face notificari legale. Intr-un recent caz din SUA, reteaua de socializare Facebook pare sa fie ultima sansa a unei femei de a divorta de sotul sau, un judecator al unei curti supreme fiind de acord cu aceasta metoda neobisnuita de a notifica partea implicata in proces.

  Ellanora Baidoo si Victor Sena Blood-Dzraku s-au casatorit in anul 2009, iar desi amandoi sunt originari din Ghana, barbatul a refuzat sa organizeze o ceremonie traditionala pentru nunta, dar si sa isi consume relatia, cei doi neavand un domiciliu comun in care sa locuiasca. Mai mult decat atat, barbatul nu are un domiciliu stabil in SUA, nu are un abonament de telefonie mobila, carnet de conducere sau masina inregistrata pe numele sau, astfel ca instanta nu avea o adresa prin care sa ii notifice in legatura cu procedura de divort initiata de catre sotia sa.

  In fata unei asemenea probleme, instanta a consimtit propunerea sotiei ca avocatul sau sa il notifice pe barbat prin intermediul Facebook in legatura cu procedura de divort, reteaua de socializare si mesajele SMS fiind singura metoda de comunicare cu el. Avocatul va trebui sa trimita cate un mesaj privat barbatului in fiecare saptamana timp de trei saptamani, iar daca aceasta procedura va avea succes, atunci ea va da nastere unor noi metode de notificari legale prin intermediul Facebook.

3 COMENTARII