Apple va imbunatati radical camera iPhone, va oferi calitate DSLR pentru poze

camera iPhone DSLR

  iPhone cu o camera ce poate inregistra poze de calitate apropiata celor facute folosind o camera DSLR, acesta este visul oricarui fan al smartphone-ului companiei Apple si cei din Cupertino au facut un nou pas spre realizarea sa in viitorul nu foarte indepartat. Cei de la Apple au cumparat recent o companie israeliana numita LinX, ea dezvoltand o tehnologie menita sa aduca in viitorul apropiat camere pentru terminale mobile care au capacitatea de a inregistra poze cu ocalitate similara celor inregistrate folosind aparate DSLR.

  Pentru a indeplini acest obiectiv, cei de la LinX au gandit o camera cu multiple lentile in locul uneia singure, aceasta oferind posibilitatea de a inregistra poze cu deschidere multipla, rezultatul final fiind poze de o calitate foarte buna, net superioara celei oferite de catre camera normala a unui smartphone. Apple a confirmat achizitia astazi si se pare ca ar fi platit aproximativ 20 de milioane de dolari pentru compania israeliana, o suma modica daca ne gandim la faptul ca tehnologia dezvoltata de catre ea ne poate oferi in viitor camere extrem de bune pentru iPhone-uri.

The engineers at LinX have solved all problems associated with combining multiple images captured from different points in space such as registration errors and occlusion related artifacts which are seen on competing technologies. The LinX cameras are artifact-free, even when objects appear at very short range.

   In momentul de fata iPhone-urile sunt extrem de apreciate pentru calitatea pozelor inregistrate folosindu-le camera principala, iar pentru viitor Apple va imbunatati simtitor performantele acestora cu implementarea tehnologiei dezvoltate de catre cei de la LinX. Desi Apple cumpara acum senzori de imagine pentru camere de la cei de la Sony, achizitia LinX demonstreaza cat se poate de clar faptul ca Apple intentioneaza sa isi dezvolte proprii senzori CMOS pentru camere in viitor, iar rezultatul final va fi poze de calitate exceptionala pentru iPhone.