Steve Jobs ar fi fost furios pe autorii celei mai recente biografii ale sale

Steve Jobs Andy Hertzfeld

  Becoming Steve Jobs este cea mai recenta biografie a celebrului fost CEO al companiei americane, ea fiind scrisa de catre Brent Schlender si Rick Tetzeli, doi jurnalisti cu foarte multe legaturi in cadrul companiei americane, unul dintre ei fiind chiar un prieten apropiat al lui Jobs in perioada de final a vietii sale. In ciuda acestui lucru si a suportului acordat de catre compania Apple pentru promovarea acstei biografii, Andy Hertzfeld, unul dintre primii angajati ai Apple si un apropiat al lui Steve Jobs in tinerete, sustine ca fostul CEO ar fi fost furios pe autorii biografiei sale.

  Lucrand cu Steve Jobs la proiectul Macintosh, Hertzfeld sustine ca biografia Becoming Steve Jobs prezinta intr-un ton negativ prima parte a carierei lui Steve Jobs, prezentand intr-o lumina foarte buna doar perioada de final, cea in care compania Apple a inceput sa aiba succes cu iDevice-urile utilizate de sute de milioane de oameni. El continua spunand ca autorii nu s-au concentrat suficient pe prezentarea laturii mature a lui Steve Jobs si pe evolutia sa spre liderul pe care il stim, ei criticand faptul ca primii angajati ai companiei Apple nu au participat la interviuri pentru a oferi detalii despre felul in care actiona Steve Jobs atunci.

In the early days of Apple, Steve helped instigate the personal computer industry with the Apple II, starting from scratch, and then revolutionized it again with the Macintosh, achievements which would be the most significant of a lifetime for practically anyone else. The authors hardly interviewed any Apple employees from the early days, so there’s no new reporting here to justify their negativity; they seem to be trashing Steve’s early career simply to accentuate the contrast with his later one.

  Hertzfeld sustine ca biografia scrisa de catre Walter Isaacson, care are la baza nu mai putin de 40 de interviuri cu Steve Jobs, prezinta cel mai bine viata fostului CEO Apple, afirmand ca Becoming Steve Jobs ar fi o creatie ceruta de catre familia lui Jobs pentru a-l prezenta intr-o lumina mult mai buna pe cel care a schimbat lumea in care traim.