OS X Yosemite 10.10.3 are o problema majora cu deschiderea pozelor

os x yosemite kernel panic

OS X Yosemite 10.10.3 a fost lansat saptamana trecuta de catre compania Apple si unii dintre cei care au instalat actualizarea pe propriile Mac-uri au descoperit cu stupoare ca sistemul de operare se blocheaza sau reporneste in mod inopinat in timpul vizualizarii pozelor. Mai exact, se pare ca deschiderea de poze folosind Finder-ul sau sistemul Preview genereaza blocarea Mac-urilor sau repornirea automata, asta in timp ce deschiderea acelorasi poze cu diverse alte aplicatii pentru OS X nu genereaza acelasi tip de problema pentru utilizatori.

Bugul existent in OS X Yosemite 10.10.3 nu are legatura cu vreun anumit model al Mac, insa se pare ca deocamdata doar pozele JPEG de dimensiuni mari ar fi afectate de acest bug, restul putand fi, teoretic, deschise fara probleme in cele doua sisteme. Reinstalarea OS X Yosemite 10.10.3 pare sa rezolve problemele cu repornirea Mac-urilor sau blocarea completa a sistemului de operare, insa aplicatia Preview va continua sa se inchida subit, astfel ca problema nu poate fi rezolvata in totalitate de catre utilizatori.

I first noticed the problem when I double-clicked (to launch to Preview) a large jpeg file from Canon of their new 50 megapixel camera. My iMac 5K suddenly rebooted (aka kernel panic). Other large jpeg files could also cause Preview to unexpectedly quit or instead a kernel panic.

Apple deocamdata nu a recunoscut existenta problemei, insa din moment ce diversi utilizatori o raporteaza pe forumurile sale de discutii, este clar ca inginerii sai stiu despre existenta sa si probabil o vor rezolva intr-un viitor update pentru OS X.