Prima Pagina Apple MacBook Pro 2015 si MacBook 12 inch au performante grafice dezamagitoare

MacBook Pro 2015 si MacBook 12 inch au performante grafice dezamagitoare

OS X yosemite 10.10.3 performante grafice

  MacBook Pro 2015 si MacBook 12 inch au fost lansate de catre compania Apple cu placi grafice integrate noi, iar acest lucru pare sa fi fost o decizie nu chiar atat de buna, primele benchmark-uri facute pentru ele demonstrand faptul ca ele nu ofera performante mai bune decat vechile Mac-uri. In imaginea de mai sus aveti o comparatie facuta intre un MacBook Pro 15 inch 2013, un MacBook Pro 13 inch 2015 si un MacBook 12 inch, primul castigand in aproape toate cazurile la diferente mari fata de noile Mac-uri oferite de catre compania Apple in ultima luna de zile.

  MacBook Pro 15 inch 2013 are o placa grafica integrata Intel Iris Pro 5200 plus o placa dedicata Nvidia GT 750M, in timp ce MacBook Pro 13 inch 2015 are o placa grafica integrata Intel Iris 6100, MacBook 12 inch avand in schimb o placa grafica Intel HD 5300. Intre acestea trei era clar ca placa grafica Nvidia va castiga in toate cazurile si acest lucru este demonstrat pe deplin, compania Apple oferind performante grafice dezamagitoare pentru Mac-urile sale, insa de acelasi lucru vorbim si in cazul performantelor generale, acestea fiind in multe cazuri injumatatite fata de Pro-ul vechi de 2 ani de zile.

 • unu

  Nu le poti avea pe toate. Vrei portabilitate la superlativul absolut, pierzi la puterea de calcul si alte performante. Vrei performante superbe, pierzi la portabilitate. Noile macuri se disting prin portabilitate, nu neaparat prin performante. Ramane de vazut daca scaderea performantelor afecteaza sau nu experienta de utilizare. Pentru aplicatii de tip Office, sau consum de continut, poate sa nu fie nicio problema.

 • vlad

  Ce placi video slabe….un acer E5 572G are nvidia gt 840m ,o placa video mai bune fata de cele de sus…mai dai si 20 de mil pe el..fata de 50 cat are un mac:))……erau prin 2-3 articole anumite paragrafe de genu:”samsung degeaba pune ecran cu rezolutie mare daca la hardware-ul este slab”(totusi nu este adevarat..slab in niciun caz nu e….performantele mai mici venind din cauza rezolutiei…oricum nu sunt mici:)).)….dar aici vorbim de un model 2013 si altul 2015 ,diferenta fiind foarte mare….parerea mea este ca apple trebuie sa invete sa nu mai puna hardware slab si un ecran cu rezolutie mare(avand in vedere ca modelul 2013 este mai bun fata de 2015 ,si in acelasi timp dai o gramada de bani pe ele)

 • Paul

  Se compara merele cu perele aici, e vorba de macbook pro de 13 inch 2015 cu placa grafica integrata si macbook pro de 15 inch cu placa grafica dedicata, chiar daca model mai vechi, e totusi placa dedicata, de aici si rezultatul comparatiei. De ce nu se compara macbook pro 13 inch 2013 cu macbook pro 13 inch 2015?

 • EuGeorge

  Astea nu sunt probleme,e cv normal,doar vorbim despre Apple…orice problema aparuta la un produs,este ori vina utilizatorului ori asa a fost gandit produsul,nu exista probleme…la restul de firme de pe piata clar asta ar fi o mare problema,dar aici nu e problema,asa a fost totul gandit de la bun inceput.
  Acest Mac nu a fost creat pt a fi folosit,a fost creat ca sa-l tii deschis cand bei o cafea la Starbucks si sa se uite lumea la tine,nu are nevoie de performante,important e sa arate bine,sa dai bine cand mergi cu el la brat.

 • Silviu

  @tUgEORGE,
  Ce bine le zici: parc-ai fi un om mare.

 • Silviu

  Dai si meditatii online?