Prima Pagina Apple iOS 8.3 are probleme Bluetooth? Iata cum le poti rezolva!

iOS 8.3 are probleme Bluetooth? Iata cum le poti rezolva!

Bluetooth iconita

Zilele trecute v-am vorbit despre trei buguri enervante ale iOS 8.3 care afecteaza experienta de utilizare a iDevice-urilor noastre, acestea trebuind sa fie teoretic rezolvate de instalarea acestei versiuni a iOS, insa din pacate ele continua sa dea batai de cap utilizatorilor, una dintre principalele probleme fiind reprezentate de conectivitatea Bluetooth.

Din pacate se pare ca unii utilizatori ai iOS 8.3 au observat dupa instalarea actualizarii ca nu pot conecta diverse accesorii la iDevice-uri prin Bluetooth, ca nu pot conecta iDevice-urile la masina sau alte tipuri de dispozitive electronice, sau ca o conexiune Bluetooth facuta cu anumite accesorii, masini, etc, este intrerupta fara vreo explicatie.

Pentru rezolvarea acestor probleme exista trei solutii destul de simple, iar numai ultima dintre ele va poate garanta faptul ca problema va fi 100% rezolvata.

Stergerea dispozitivului conectat

Rezolvare probleme Bluetooth iOS 8.3

Primul pas pe care il puteti face pentru a incerca sa rezolvati problemele Bluetooth ale iOS 8.3 este sa stergeti un dispozitiv conectat deja folosind pasii de mai jos :

 1. Accesati meniul Settings > Bluetooth, Configurari > Bluetooth.
 2. Activati conexiunea Bluetooth daca nu este activa.
 3. Cautati dispozitivul cu care aveti probleme si apasati cercul rotund cu in i in mijloc.
 4. Acum selectati din aprtea superioara a ecranului optiunea Forget This Device, Ignorati acest dispozitiv.
 5. Reconectati-va la acel dispozitiv

Resetarea setarilor de retea

Rezolvare probleme Bluetooth iOS 8.3

Cel de-al doilea pas pe care il puteti face intr-o tentativa de a rezolva problemele Bluetooth in iOS 8.3 este sa resetati toate setarile de retea, acest lucru implicand inclusiv stergerea tuturor datelor privind dispozitivele conectate vreodata prin Bluetooth la terminalele voastre, dar si stergerea tuturor parolelor hotspot-urilor Wi-Fi la care ati fost vreodata conectati.

 1. Accesati Settings > General > Reset, Configurari > General > Resetare.
 2. Alegeti optiunea Reset Network Settings, Resetati Configurari retea.
 3. Confirmati alertele afisate de catre iOS si reconectati toate dispozitivele Bluetooth la iDevice-ul vostru.

Efectuarea unui restore

Daca niciuna dintre cele doua metode de mai sus nu functioneaza pentru voi, atunci nu aveti alta solutie decat sa efectuati un restore iDevice-ului vostru, insa asta fara a repune un backup facut anterior, deoarece exista o sansa foarte mare ca problemele sa fie importate prin backup, astfel ca nu veti rezolva problema.

Pentru a face un restore urmatii pasii de mai jos, insa avand in vedere recomandarea de mai sus, veti pierde toate datele din terminale, asa ca nu urmati procesul decat daca sunteti siguri si inainte de asta ar fi indicat sa faceti un backup in PC folosind optiunea back up din iTunes.

 1. Deschideti iTunes.
 2. Conectati terminalul vostru la calculator.
 3. Apasati butonul Restore al iTunes si asteptati ca iOS 8.3 sa fie descarcat, in cazul in care nu l-ati descarcat deja in PC-urile voastre.

Acestea fiind spuse, va rog sa imi spuneti daca vreuna dintre metode a rezolvat probleme voastre, in cazul in care le-ati avut.

 • asc

  Cum am zis de cand a aparut, skip ios 8.3 , ios 8.2 mult mai stabil. Bluetooth, wifi , mai nou si cu localizare are probleme, am scos de pe toate dispozitivele 8.3. Good job apple ! … parca ar fi condusa de un roman.

 • leon

  hai frate deja ma bufneste rasu cand vad titlul.
  cate probleme poate sa mai aiba ios-ul? :)))

 • EuGeorge

  Stai ca apare acum srb si ne vorbeste despre perfectiunea Apple si tuturor produselor.

  In niciun caz nu este problema de la Apple,este clar o problema de la utilizatori,au stricat bluetooth-ul.

 • Claudiu

  Am ios 8.3 si pe iphone 6 plus si pe iphone 5s si l-am avut inca din prima versiune beta si nu am intalnit niciuna din problemele relatate aici pe forum,poate o fi ios-ul meu mai special wtf

 • arlin

  problemele sunt la utilizator ,intr-un procentaj care devine ingrijorator ….:))))
  daca nici variantele expuse de zaone nu te duce mintea sa le aplici, atunci te bate iscula …ca orice scula sau iscula , mai da rateuri…asta nu inseamna ca e proasta scula!!!

 • Lutzka

  Ma gandesc ca orice versiune de IOS vine cu imbunatatiri si nu se “pupa” cu setarile versiunilor anterioare. De aceea trebuie facuta ca la carte. Instalare prin restore si nu vei fii nevoit sa ai astfel de probleme. Am conectat in permanenta la iPhone 6 cu ios 8.3 un GShock GB-6900B non stop fara sa critic nimic. “Dar zic si eu… Poate nimic din toate acestea nu fac parte din treaba mea”.

 • Srb

  Corect, eu nu am probleme cu bluetooth in continuity sau in masina

 • cisilviu

  Eu am incercat toate variantele astea pe 5S si tot degeaba…am plantronics m155 si il conectez fara probleme dar dupa o anumita perioada in standby nu mai pot raspunde de la el…tin sa precizez ca functioneaza perfect conectat la Samsung S4

 • lucian84

  Fără prea multe comentarii dar Apple o cam da din gard in gard cu iOS-ul

 • Dragosh

  Nu am probleme pe i6…

 • Vali Canpean

  iphone 6 si 5s le folosesc uneori la jocuri, dupa update imi sacadeaza injustice, a mai patit cineva asta?

 • bogdan

  Eu pe langa toate astea de la ultimul update am probleme cu vibratia telefonului . Vibreaza de 2 ori si refuza sa mai vibreze . Daca e pe silent si il apuca fitzele ratez apeluri:))