WhatsApp Messenger – iata cum partajezi poze, clipuri video, link-uri, etc fara a intra in aplicatie

WhatsApp Messenger share sheets

Aplicatia WhatsApp Messenger a fost actualizata aseara si v-am vorbit deja despre functia de apeluri VoIP sau despre optiunea de a dezactiva confirmarile de citire, astfel ca acum vorbim despre o alta functie implementata de catre compania WhatsApp, ea fiind numita share sheets si permitand partajarea de continut din alte aplicatii ale sistemului de operare folosind WhatsApp Messenger, dar fara a accesa in prealabil aceasta aplicatie.

In mod normal partajarea de continut prin aplicatia WhatsApp Messenger impune deschiderea aplicatiei, accesarea unei conversatii cu un contact, apasarea butonului de partajare si alegerea tipului de continut pe care dorim sa il partajam, insa incepand de aseara procedura este mult mai simpla si indiferent ce aplicatie folositi, daca ea are continut ce poate fi trimis prin WhatsApp, o veti putea face rapid.

Cum trimit poze, clipuri video sau link-uri prin WhatsApp Messenger cu share sheets ?

Inainte de a putea beneficia de acest nou sistem simplificat de partajare a continutului va trebui sa activati optiunea pentru WhatsApp Messenger, iar pentru a face acest lucru urmati pasii de mai jos :

  1. Accesati orice aplicatie in care aveti poze/clipuri video sau Safari.
  2. Apasati butonul de partajare de continut, el fiind pozitionat central in browserul Safari.
  3. Din noul meniu alegeti optiunea Altele, in cazul in care nu apare, faceti scroll din stanga spre dreapta pentru a o afisa.
  4. Acum bifati WhatsApp Messenger si apasati butonul OK.

Bun, am activat optiunea de partajare rapida a WhatsApp Messenger, dar cum se va desfasura procedura in continuare cand dorim sa facem partajarea efectiva ? Ei bine alegand iconita WhasApp Messenger vi se va deschide automat un meniu in care veti putea alege o conversatie din lista de conversatii a WhatsApp Messenger, alegerea conversatiei ducandu-va direct la meniul de partajare.

WhatsApp Messenger share sheets complet fixed

 

In acest meniu veti vedea pentru poze si clipuri video optiuni de editare prin rotire sau taiere, continutului multimedia putandu-i fi atasat un mesaj care va fi vazut de catre prietenii vostri, iar daca doriti sa renuntati complet la procedura, atunci puteti apasa butonul Anulati, sau puteti apasa iconita cosului de gunoi care va face, in mare, acelasi lucru.

Pentru link-uri veti vedea un meniu mai simplu care afiseaza doar o fereastra in care aveti disponibil link-ul selectat pentru partajare si optiunea de a scrie un mesaj catre prietenii vostri, deci in aceasta situatie totul este mult mai simplu decat v-ati fi imaginat.

Concluzionand, WhatsApp Messenger beneficiaza de aceste functii la jumatate de an de la lansarea iOS 8, insa macar le avem intr-un final disponibile.