Prima Pagina iOS 9 iOS 9 – iata una dintre noile functii importante

iOS 9 – iata una dintre noile functii importante

iOS 9 testat public

iOS 9 va fi prezentat pe 8 iunie de catre compania Apple si stim sigur acest lucru deoarece luna aceasta cei din Cupertino au anuntat oficial data inceperii WWDC 2015, iar acolo stim sigur ca va fi prezentata noua versiune a sistemului de operare iOS, compania Apple urmand a lansa in acea zi si prima versiune beta a sistemului de operare pe care o vor putea testa dezvoltatorii.

Desi deocamdata stim doar ca iOS 9 va fi mai stabil si mai rapid, compania Apple a confirmat zilele trecute una dintre noile functii ale sistemului de operare, ea fiind zvonita din diverse surse in trecut si vorbim despre implementarea unui sistem de navigatie pentru rutele de transport in comun prezente in Apple Maps, Google Maps avand un sistem similar de ani de zile.

Apple cauta in momentul de fata ingineri capabili sa implementeze aceasta functie in aplicatia Apple Maps, compania americana descriind-ul ca fiind una dintre cele mai asteptate functii ale sistemului sau de localizare si navigatie prin GPS, posesorii de iDevice-uri fiind lipsiti de o asemenea optiune intr-o aplicatie nativa inca de acum 3 ani de zile cand, Apple a renuntat la Google Maps.

As a member of the Routing team, you will work on one of the most anticipated features of Apple Maps. You will design and implement functionalities that will be used by millions of users worldwide. As a part of a small team, you will have an influence on the future product.

In iOS 9 aceasta functie urmeaza sa redevina o parte integrata a Apple Maps si compania Apple stie ca are nevoie de o asemenea functionalitate pentru aplicatia sa, ea achizitionand anul trecut o companie numita HopStop, aceasta fiind specializata pe oferirea de informatii ghidate pentru navigatie folosind rutele de transport in comun, 2015 putand fi anul in care tehnologiile ei vor ajunge in iDevice-uri.

Desi aceasta functie ar fi trebuit sa ajunga in iDevice-uri mai devreme decat iOS 9, se pare ca problemele interne ale companiei Apple ce privesc colaborarea proasta intre angajati si plecarile unor ingineri importanti din cadrul echipelor sale au impiedicat implementarea sistemului, insa se pare ca 2015 ar urma sa ne aduca intr-un final functionalitatea.

In momentul de fata implementarea sistemului de navigatie ghidata folosind rute de transport in comun pare sigura in iOS 9, asa ca ramane de vazut doar cum va arata si functiona totul, dar si daca Apple va prezenta noua functie in vara la WWDC 2015 sau o va tine ca si surpriza ce va fi anuntata impreuna cu iPhone 6S si iPhone 6S Plus in toamna acestui an.

LIKE
Articolul anteriorMuswitch aduce noi moduri de a controla muzica in iOS 8
Urmatorul articolWallpaper pentru iPhone, iPod si iPad – 23.04.2015