Apple lucreaza cu un competitor Apple Watch pentru a rezolva o problema a App Store

apple think

Apple isi apara cu ardoare produsele pe care le lanseaza pe piata si in foarte multe situatii alege sa interzica promovarea produselor competitoare prin diverse aplicatii ale App Store. Acelasi lucru s-a intampla zilele trecute cu cei de la Pebble, Apple refuzand sa publice in App Store o aplicatie creata pentru a fi compatibila cu Pebble smartwatch.

Desi atitudinea companiei Apple vis-a-vis de competitorii sai directi a atras respingerea publicarii unei aplicatii compatibile cu Pebble smartwatch zilele trecute, se pare ca in Cupertino inginerii au revenit la ganduri mai bune. In aceasta idee, cei de la Pebble au anuntat ca lucreaza in momentul de fata la rezolvarea “diferentelor” pe care le au si aplicatiile pentru acest smartwatch ar trebui publicate fara probleme.

Still a work-in-progress, but we’re working with Apple to clear up any misunderstandings to make sure rejections like the handful of recent ones don’t happen again – they’re being super responsive the concerns that bubbled up (much appreciated!). Apps are still getting approved with mentions of Pebble support in the description or metadata (e.g. RunKeeper). For now, developers should continue with their iOS app update plans and approval submissions to the iTunes store as normal (i.e. include Pebble support in your app info if that was your original intent).

In ciuda problemelor avute de catre unii dezvoltatori de aplicatii pentru platforma iOS, se pare ca aplicatiile importante au fost aprobate fara probleme, desi contineau referinte la Pebble. Problemele cele mai mari au existat pentru dezvoltatorii mai mici si cu siguranta ordinele de respingere au venit de la Apple, insa lucrurile par sa se fi rezolvat acum.

Era normal ca Apple sa interzica publicarea unor aplicatii care sustin produse competitoare in App Store si ramane in continuare la fel de normala atitudinea de a respinge in viitor publicarea altor aplicatii, astfel ca ne putem astepta la situatii similare  in continuare.