Apple declara razboi Pebble

Pebble Time

Apple se pregateste sa le livreze catorva milioane de clienti primele Apple Watch-uri precomandate de catre acestia prin intermediul magazinului sau online, intrand efectiv pe piata smartwatch-urilor, iar in concordanta cu expansiunea sa a inceput sa elimine referintele cu privire la produsele competitoare pentru care sunt dezvoltate aplicatii dedicate iDevice-urilor sale.

In aceasta idee, compania Apple a inceput sa refuze aplicatii care sunt compatibile cu Pebble smartwatch, unul dintre cele mai populare ceasuri inteligente disponibile in momentul de fata pe piata, dezvoltatorul unei aplicatii pentru acest produs reclamand pe forumurile Pebble faptul ca Apple nu mai permite publicarea in App Store a aplicatiilor care in descriere contin detalii cu privire la suportul oferit pentru produse competitoare Apple Watch.

Desi ati putea crede ca o data cu lansarea Apple Watch compania Apple incepe sa impuna reguli noi pentru dezvoltatorii de aplicatii, insa in fapt restrictii de acest gen exista de ani de zile, compania americana refuzand sa publice aplicatii in a caror descriere erau mentionate direct smartphone-uri sau tablete competitoare, astfel ca nu vorbim decat despre o extindere a plajei de actiune a acestor restrictii.

We noticed that your app or its metadata contains irrelevant platform information in the app. Providing future platform compatibility plans, or other platform references, is not appropriate for the App Store. Specifically, your app and app description declare support for thePebble Smartwatch. Please remove any instances of this information from your app and its marketing materials, including the Application Description, What’s New info, Previews and screenshots.

Avand in vedere ca Apple isi protejeaza cu ardoare produsele si nu doreste sa promoveze altele concurente in magazinele sale fizice sau online, toti cei care aveau aplicatii pentru Pebble, sau alte smartwatch-uri, vor avea mari probleme in a le actualiza si a mentine descrierile oferite pana acum, iar aici putem include si producatorul smartwatch-ului, care are o aplicatie disponibila in App Store.

Avand in vedere ca Apple procedeaza in acest mod de fiecare data cand isi extinde liniile de produse, era de asteptat ca Pebble sa fie unul dintre smartwatch-urile afectate in acest mod si cu siguranta vor exista altele in viitorul apropiat care vor avea parte de un tratament similar.