Apple Watch – chip-ul S1 este scanat cu raze X

Apple Watch chip S1 raze x

Apple Watch a fost dezasamblat ieri de catre unul dintre cele mai cunoscute service-uri de iDevice-uri de pe planeta, iar astazi avem ocazia de a vedea si ceea ce se ascunde in interiorul “inimii” ceasului inteligent, mai exact chip-ul S1. Cei de la Chipworks au preluat chip-ul S1 al Apple Watch pentru a il scana folosind un aparat cu raze X, iar in acest articol vedem secretele sale.

Stim deja ca acest chip S1 al Apple Watch are un procesor si o placa grafica similare celor folosite in chip-ul A5 al iPhone 4S, insa cei de la Chipworks ne spun si ce alte componente impart cele doua chip-uri ale Apple. Incepem cu un senzor de miscare Invensense prezent in partea superioara dreapta, dar si un giroscop 3D digital acompaniat de un accelerometru, ambele fiind produse de catre STMicroelectronics, ele avand dimensiunea de 3 mm x 3 mm.

Mergand mai departe avem componentele care ofera functionalitate ecranului capacitiv, acestea avand marcajele AD7166-202A Cortex M3 Based Cap, compania Analog devices fiind partenerul Apple care le produce. In final, singura componenta vizibila importanta este cea produsa de catre Texas Instruments OPA2376 Precision, care se pare ca ar avea legatura cu senzorul care masoara bataile inimii, alte detalii nefiind oferite.

Apple Watch chip S1 raze x 1

In ciuda informatiilor privind senzorii care ajuta Apple Watch sa ofere o multitudine de functii, din pacate nu am aflat si ce fel de procesor sau placa grafica “ascunde” acest chip S1 implementat de catre compania Apple in ceasul sau. Avand in vedere faptul ca unii s-au plans din cauza performantelor Apple Watch, era interesant de aflat si ce fel de hardware foloseste Apple pentru a-i sustine functiile.

In lipsa unor asemenea informatii nu ne ramane decat sa asteptam noi analize ale ceasului si acestea vor veni cu siguranta in zilele urmatoare, pe masura ce noi si noi persoane vor avea acces la noul produs al companiei americane.