Analistii asteapta vanzari impresionante de terminale iPhone pentru Q1 2015

estimari vanzari iPhone

Saptamana viitoare compania Apple va prezenta rezultatele financiare pentru Q1 2015(Q2 2015 in anul sau fiscal), iar unul dintre analistii cu informatii valide despre produse Apple in trecut are niste estimari interesante. Conform lui, compania Apple ar urma sa anunte vanzari de 58.2 milioane de iPhone-uri, 10.1 milioane de tablete iPad, 4.5 milioane de Mac-uri si nici-o vanzare pentru Apple Watch, avand in vedere ca trimestrul fiscal s-a incheiat pe 31 martie.

Analizand putin aceste numere observam ca vorbim despre vanzari de 36 de milioane de terminale iPhone 6, 11.8 milioane de terminale iPhone 6 Plus, 6.7 milioane de terminale iPhone 5S, 2.2 milioane de terminale iPhone 5C si 1.5 milioane de terminale iPhone 4S. Facand o comparatie cu Q1 2014 observam o crestere de 12 milioane de unitati in vanzarile de iPhone-uri, sau aproximativ 25%, ea parand putin probabila chiar si acum.

Facand trecerea la tabletele iPad observam ca analistul estimeaza vanzari de : 3 milioane de tablete iPad Air 2, 3 milioane de tablete iPad Air, 848.000 de tablete iPad Mini 3, 2.5 milioane de tablete iPad Mini 2 si 624.000 de tablete iPad Mini. Per total vorbim despre o scadere de aproape 6 milioane de unitati in vanzarile de tablete iPad, aceasta fiind asteptata avand in vedere evolutia negativa a vanzarilor de tablete iPad in ultimii ani.

In final avem Mac-urile, iar pentru acestea analistul estimeaza o crestere de aproximativ 10% in vanzarile de PC-uri ale companiei americane, cresterea fiind de la 4.1 milioane de unitati vandute anul trecut. Cresterea are la baza un interes mult mai mare vis-a-vis de produsele Apple, in ciuda preturilor mari si a faptului ca ele au fost actualizate abia in luna martie a acestui an, dar fara prea multe fast.

Din pacate iPod-urile nu mai fac parte nici macar din estimarile analistilor, avand in vedere vanzarile reduse, iar asta in ciuda faptului ca iPod Touch 6 ar putea fi lansat in 2015. Concluzionand, cifrele mi se par a fi destul de mari pentru ceea ce ar fi vandut Apple in acest inceput de an, dar orice este posibil.

1 COMENTARIU