Apple Watch are un ecran excelent, cu performante similare iPhone 6, safirul afecteaza claritatea

Apple Watch cel mai bun ecran

Apple Watch a ajuns la milioane de oameni de pe glob incepand de vineri, iar printre ei se numara si unul dintre cei mai renumiti revieweri de ecrane de pe planeta, numele sau fiind Dr. Raimond Soneira, el fiind cunoscut pentru testele ecranelor terminalelor mobile. Desi Apple Watch nu este un terminal mobil, popularitatea produsului l-a motivat pe expert sa testeze ecranul ceasului pentru a vedea cat este el de bun in comparatie cu alte tipuri de ecrane.

Pentru test a fost utilizat un Apple Watch din otel inoxidabil care are ecranul protejat de un panou din sticla de safir, iar in ciuda faptului ca ecranul a fost prezentat ca avand o calitate excelenta, safirul strica experienta. Conform lui Soneira, safirul reduce claritatea imaginilor afisate pe ecran, panourile ion-X ale Apple Watch Sport, sau ale iPhone-urilor, oferind imagini de calitate mai buna.

Apple has done a great job with the OLED display on the Apple Watch. It provides very nice, pleasing and accurate colors and picture quality, a very good side-by-side match to the iPhone 6. Blue is by far the least power efficient primary drive color in OLED screens, so it is desirable to reduce the Blue drive levels whenever possible.

In ciuda acestei mici probleme, ecranul Apple Watch este prezentat ca avand rezultate foarte bune intr-o multitudine de teste, desi este primul ecran OLED folosit de catre compania Apple in vreun produs propriu. Conform lui Soneira, el afiseaza culori exacte, multumitoare, cu imagini de calitate buna, el avand performante foarte apropiate de cele ale Retina Display-ului din iPhone 6.

Avand in vedere ca ambele ecrane sunt Retina, Apple Watch 42mm avand o densitate de pixeli per inch apropiata de 326 a iPhone 6, era normal ca performantele lor sa fie similare in majoritatea testelor. In ciuda acestor lucruri, reducerea automata a luminozitatii ecranului pentru a conserva energia bateriei afecteaza contrastul si gama de culori vizibile in zone cu lumina ambientala puternica.

Apple Watch vs iPhone 6 comparatie ecran

Mai mult decat atat, safirul folosit in Apple Watch din otel inoxidabil dubleaza nivelul de lumina reflectata in cazul utilizarii in aer liber, afectand acuratetea culorilor si contrasul, Apple Watch Sport descurcandu-se mult mai bine in aceste conditii. Practic Soneira spune ca desi Apple Watch din otel inoxidabil este mai rezistent la zgarieturi, safirul afecteaza serios calitatea imaginilor afisate pe ecran si utilizatorii ar trebui sa aiba in vedere acest lucru.

Concluzionand, Apple Watch ar putea avea cel mai bun ecran dintre toate smartwatch-urile, dar asta vom afla cel mai probabil in viitor.