Iata tara cu cele mai mari preturi standari pentru Apple Watch

Cel mai mare pret Apple Watch

Apple Watch este scump in afara SUA, iar asta din cauza ratei de conversie a dolarului, dar si a texelor diferite impuse de catre diverse tari, insa in putine tari de pe glob produsul este atat de scump precum in Brazilia. Tara este cunoscuta ca avand preturi foarte mari pentru produsele importante, implicit pentru cele ale Apple, dar in cazul Apple Watch se ajunge chiar la aproape dublarea pretului standard.

Daca in SUA un Apple Watch costa 350 de dolari, in Brazilia pretul de pornire este de 416$, nu extrem de mare, insa diferenta creste pe masura ce ne apropiem de modelele din aur ale noului ceas al celor din Cupertino. De la Apple Watch Sport trecem la modelul din otel inoxidabil care in SUA costa 650 de dolari, insa in Brazilia costa 1185 de dolari, aproape dublu si asta din cauza taxelor foarte mari.

Diferenta nejustificat de mare dintre pretul standard din SUA si cel Brazilia creste in continuare, astfel ca in cazul Apple Watch de 42mm cu o bratara link vorbim despre un pret de 1100 dolari in SUA si de 2100 de dolari in Brazilia. Privind preturile am spune ca vorbim despre cele practicate de catre bisnitari, insa ele sunt estimari ale preturilor ce urmeaza sa fie practicate de catre compania Apple, estimarile fiind facute in baza actualei politici de preturi.

In aceasta idee, un Apple Watch Edition care costa 10.000 de dolari in SUA va costa aproape 17700 de dolari in Brazilia, asta in timp ce modelul care costa 17.000 de dolari in SUA va costa peste 33200 de dolari in Brazilia. Diferentele sunt colosale si in aceasta situatie va fi interesant de vazut daca Apple va mai vinde modelul de aur in tara, deoarece diferenta de pret este grosolana pentru oricine.

Desigur ca diferente prea mari intre preturile de vanzare exista si in ceea ce priveste SUA, Rusia sau Asia, astfel, dar nicaieri nu exista o discrepanta mai mare decat cea din Brazilia, asta daca excludem Coreea de Nord sau alte state cu sanctiuni de import.