Facebook pregateste o schimbare majora pentru utilizatori

Facebook logo

Facebook este cea mai populara retea de socializare de pe glob, iar pentru viitorul apropiat ea pregateste o schimbare majora in ceea ce priveste sistemul de notificari al aplicatiilor mobile. Mai exact, cei de la Facebook intentioneaza sa le ofere utilizatorilor un sistem similar celui conceput de catre Google pentru Google Now in ideea de a oferi o experienta de utilizare mai buna.

In aceasta idee, cei de la Facebook intentioneaza sa utilizeze informatiile conturilor noastre pentru a ne oferi diverse notificari in functie de zonele in care ne aflam sau de timpul zilei. Activandu-le vom vedea informatii despre prietenii aflati in apropierea locatiilor noastre, detalii despre pozele facute de catre acestia in anumite zone sau de localurile apreciate de catre ei, dar asta nu este tot.

Topicurile populare pe Facebook si stirile importante vor fi utilizate pentru a ne oferi notificari in baza locatiei, astfel ca vom sti rapid daca o vedeta se afla prin preajma, sau un accident important a avut loc. Facebook va folosi 8 mari categorii de informatii pentru noul sistem, acestea urmand a fi anuntate in viitor, ele fiind combinate pentru a ne imbunatati experienta de utilizare a retelei.

Desigur ca noi vom avea control total asupra modului in care sunt utilizate informatiile pentru a ni se oferi notificari in iOS, astfel ca nu vom vedea alerte decat pentru ceea ce dorim. Desigur ca totul ar putea deveni prea intruziv pentru anumiti utilizatori, insa utilizarea retelei de socializare Facebook presupune renuntarea la intimitate inca de la bun inceput.

Deocamdata nu se stie cat va dura pana cand Facebook va implementa aceste noutati in aplicatiile sale care permit folosirea retelei de socializare, insa ceva stim sigur in legatura cu modul de functionare. In Android Facebook va afisa mult mai multe informatii intr-un mod mult ai complex decat in iOS, sistemul de operare a celor de la Apple fiind extrem de limitat in ceea ce priveste utilizarea sistemelor de acest gen.