Apple confirma respingerea unor noi tipuri de aplicatii

App Store hero

In cursul acestei zile Apple a anuntat respingerea unor noi tipuri de aplicatii de la publicarea in App Store in viitor, compania americana actualizandu-si listele cu termeni si conditii pentru publicarea aplicatiilor. Vorbim despre aplicatii dedicate Apple Watch, americanii fiind hotarati sa nu adune in App Store aplicatii inutile pentru ceas, in special cele care doar afiseaza ora pentru utilizatori.

Apple a inceput sa respinga aplicatiile de la publicare inca de saptamanile trecute, dezvoltatorii ramanand fara o explicatie oficiala, insa incepand de astazi totul ar trebui sa fie cat se poate de clar. V-am spus zilele trecute ca Apple refuza sa publice in App Store binecunoscutele fart apps, iar acum aceasta restrictie este extinsa si la aplicatiile inutile pentru ceas care afiseaza doar ora.

Apple Watch includes a variety of watch faces, any of which you can customize to suit you. Check frequently for software updates; the set of watch faces that follows might differ from what you see on your Apple Watch.

Desi Apple nu va permite publicarea acestui tip de aplicatii complet inutile, cei din Cupertino vor oferi incepand de anul acesta posibilitatea de a dezvolta fete complexe pentru Apple Watch. In aceasta idee, utilizatorii vor avea parte de diverse animatii sau posibilitatea de a afisa divers continut preluat din ceas sau iPhone in viitor, astfel ca aplicatiile care arata doar ora nu isi au rostul.

In momentul de fata nimeni nu stie cat va dura pana cand Apple va extinde lista de fete pentru Apple Watch mai departe de cele 10 oferite nativ, insa exista cu siguranta foarte multe persoane care isi dores ceva nou. Desi Apple a promis ca va oferi suport pentru a dezvolta fete noi, ramane de vazut cat va trece pana cand SDK-ul pentru Apple Watch va fi actualizat pentru a il suporta, asa ca utilizatorii si dezvoltatorii nu pot decat sa astepte.