iPhone si un truc care va imbunatati serios autonomia bateriei

iPhone imbunatatire autonomie baterie

Autonomia bateriei iPhone ramane in 2015 una dintre marile probleme daca nu vorbim despre iPhone 6 Plus care ofera o autonomie suficienta, iar pentru cei care cauta in mod constant sa isi prelungeasca perioada de utilizare a smartphone-ului am astazi un truc util. El are la baza o modificare facuta pentru modul in care folosesc aplicatiile GPS, in special atunci cand nu aveti nevoie de el.

Dupa cum puteti vedea in imaginea de mai sus, vorbim despre alegerea modului in care aplicatiile instalate in terminalele noastre folosesc GPS-ul pentru localizare sau alte informatii in viata de zi cu zi. Pentru inceput va trebui sa accesati Configurari > Intimitate > Servicii de Localizare, Settings > Privacy > Location services, acolo fiind listate toate aplicatiile care au cerut permisiunea de a utiliza GPS-ul.

Pentru o parte dintre aplicatiile listate in aceasta sectiune avem doua sau trei optiuni pentru utilizarea GPS-ului, acesta fiind nefiind folosit vreodata, sau fiind folosit doar la utilizarea aplicatiei. In cazul anumitor aplicatii utilizarea GPS-ului este facuta intotdeauna, adica si in fundal, background, iar acest lucru genereaza consum inutil de energie, in special cand nu este necesar.

Imbunatateste autonomia bateriei iPhone

iPhone imbunatatire autonomie baterie - iDevice.ro

In cazul aplicatiei Facebook, precum vedeti in imaginea de mai sus, utilizarea GPS-ului intotdeauna nu este necesara decat daca vreti neaparat sa aflati ce prieteni se afla in preajma voastra. In alte situatii, precum publicarea de mesaje, poze sau clipuri video, aplicatia va poate localiza si consuma energie doar atunci cand o folositi efectiv, deci nu faceti risipa de resurse.

In cazul unor aplicatii precum Find My iPhone, Google Maps, Waze, Mementouri, Passbook, Vremea sau chiar Safari localizarea intotdeauna in fundal ar putea fi necesara pentru a oferi anumite functii. Alegerea modului in care este utilizat modulul GPS de catre aplicatii este foarte importanta deoarece va poate oferi chiar si pana la o ora de utilizare in plus, astfel ca este bine sa stiti cum sa va administrati resursele.

Concluzionand, sunt curios sa aflu in zilele urmatoare daca acest truc v-a ajutat in vreun fel sau nu.