Apple Watch este greu de cumparat in Romania, iar preturile sunt pe masura

Apple Watch OLX - iDevice.ro

Apple Watch a fost livrat vineri unei multitudini de utilizatori de pe intregul glob, iar printre ei se numara si cei bisnitarii romani care s-au grabit sa puna in vanzare noul produs Apple in diverse website-uri dedicate acestor indeletniciri. In momentul de fata Apple Watch este foarte greu de gasit in Romania, numarul de anunturi de vanzare fiind extrem de limitat, preturile fiind pe masura.

Mai exact, un Apple Watch Sport de 38mm, care costa aproximativ 380 de dolari in SUA(cu tot cu taxe), are preturi de pornire de minim 2200 LEI, cu 400 lei mai mari decat in singurul magazin romanesc care preia precomenzi. Facand o comparatie cu pretul din SUA diferenta este de aproximativ 170 de dolari, sau 50% din valoarea Apple Watch din Apple Store Online.

In cazul Apple Watch Sport de 42mm, care costa aproximativ 440 de dolari in SUA, pretul in Romania ajunge la minim 2400 LEI, sau 602 dolari, diferenta fata de pretul de magazin fiind similara, desi procentul este mai mic. De aici incolo preturile urca in functie de modelul ales, iar un Apple Watch cumparat de la un bisnitar poate costa pana la 4000 LEI daca este din otel inoxidabil si are o curea clasica din piele.

Ca sa fiu sincer, ma asteptam ca stocurile bisnitarilor din Romania sa fie mici avand in vedere faptul ca Apple are mari probleme in a livra toate precomenzile facute pentru Apple Watch. Din pacate aceasta problema a companiei Apple va tine preturile la un nivel ridicat pana cel putin in mai, Tim Cook afirmand ca Apple ar putea lansa Apple Watch in noi tari abia la sfarsitul lunii iunie.

Concluzionand, daca vreti un Apple Watch, nu prea aveti ce sa faceti decat sa asteptati pana cand el va fi oficial lansat in Romania, insa la un pret mai mic de 1850 de lei nu il veti cumpara din magazine pentru ca pretul standard de vanzare in SUA/Europa este mare.