Ai tatuaj pe incheietura mainii? Evita Apple Watch!

Apple Watch tatuaj incheietura

Apple Watch se afla de saptamana trecuta la incheieturile catorva milioane de utilizatori de pe glob si se pare ca unii dintre ei au descoperit unele probleme care impiedica folosirea in anumite conditii. Vorbesc aici despre utilizatorii care au tatuaje pe incheieturile mainilor, acestea afectand functionalitatea senzorilor implementati de catre compania Apple, lucru pe care cei din Cupertino nu l-a explicat foarte clar de la bun inceput.

Din pacate existenta unui tatutaj la incheietura mainii cu care face contact carcasa Apple Watch impiedica senzorii atasati sa detecteze corect piele, impiedicand implicit utilizarea aproape in totalitate a ceasului pentru majoritatea functiilor sale. Mutarea ceasului la o mana pe care nu este vizibil un tatuaj rezolva per total problema, insa desigur ca asta presupune folosirea produsului intr-un mod nenatural pentru utilizator.

So I thought my shiny new 42mm SS watch had a bad wrist detector sensor. The watch would lock up every time the screen went dark and prompted me for my password. I wouldn’t receive notifications. I couldn’t figure out why especially since the watch was definitely not losing contact with my skin. My hand isn’t tattooed and the Watch stayed unlocked. Once I put it back on the area that is tattooed with black ink the watch would automatically lock again.

Avand functia de detectare a contactului cu pielea activata, Apple Watch se blocheaza complet la fiecare inchidere a ecranului, solicitand introducerea unei parole pentru a functiona si a afisa inclusiv banalele notificari. Dezactivarea functiei de detectare a contactului cu piele impiedica folosirea senzorului pentru masurarea batailor inimii sau Apple Pay, dar macar nu impune introducerea unei parole dupa fiecare blocare a ecranului.

Avand in vedere ca Apple nu le-a explicat clientilor ca nu pot folosi Apple Watch nici macar pentru notificari decat daca dezactiveaza complet identificarea pielii, cu siguranta vor exista destule persoane nemultumite de achizitie. Din pacate nu exista si nici nu va exista o rezolvare pentru problema, iar asta deoarece acei senzori care detecteaza pielea au nevoie de piele curata, fara tatuaje.