1.1 miliarde de iPhone, iPad sau iPod Touch-uri au fost vandute de Apple

1 miliard iDevice-uri

Daca ziua de astazi tot este dedicata premierelor pentru compania Apple, ei bine avem parte si de o premiera in ceea ce priveste numarul total de iPhone, iPad si iPod Touch-uri vandute in cei aproape 8 ani de existenta ai produselor. Conform analistului roman Horace Dediu, Apple a vandut peste 1.1 miliarde de iPhone, iPad si iPod Touch-uri in lumea intreaga, cifra fiind impresionanta pentru o singura companie producatoare de terminale mobile.

Spre deosebire de competitorii care au sute de modele de terminale mobile in oferta si folosesc sistemul de operare Google, Apple isi foloseste propriul iOS si are doar cateva zeci de modele de iDevice-uri in propria oferta. Ca sa fiu sincer, putini producatori de terminale mobile se pot lauda cu asemenea realizari in doar 8 ani de zile, iar cei de la Apple au castigat suficient de multi bani pentru a nu astepta laudele altora.

Dupa cum puteti vedea si din  grafic, vanzarile de iDevice-uri au inceput sa creasca serios de la jumatatea anului 2011, dupa ce iPhone 4S a fost lansat impreuna cu Siri si Apple si-a extins serios reteaua de parteneri cu care lucreaza. Cele mai mari salturi le avem dupa lansarile din toamna facute pentru noile terminale iPhone si tablete iPad, compania Apple ajungand in doar 4 ani de zile sa vanda majoritatea cifrei prezentate acum.

Desi compania Apple a vandut peste 1.1 miliarde de iPhone, iPad si iPod Touch-uri in lumea intreaga, in momentul de fata aproximativ trei sferturi dintre acestea mai sunt utilizate activ de catre posesorii lor. In aceasta idee putem spune ca peste 800 de milioane de iDevice-uri sunt utilizate in intreaga lume, mult mai putine decat toate terminalele Android active, dar acest lucru este perfect normal.