Apple vs Samsung – diferentele in design care arata slabiciunea coreenilor

iPhone 6 vs Samsung Galaxy S6 design prost

Prezentarea Samsung Galaxy S6 a adus aproape instant pentru Samsung acuzatii de copiere a design-ului iPhone 6 si primele review-uri n-au facut altceva decat sa confirme ceea ce diverse zvonuri ne spuneau de luni de zile. Samsung a copiat in Samsung Galaxy S6 design-ul terminalului iPhone 6, insa dupa cum veti vedea astazi, a facut-o mult mai prost decat s-ar fi asteptat chiar si cei mai mari fani ai companiei.

Apple pune foarte mare accent pe design si acele detalii care la o prima vedere par nesemnificative, insa adunate schimba foarte mult aspectul unui produs, Samsung avand o viziune complet diferita asupra lucrurilor. Dupa cum puteti vedea in imagini, compania Apple are grija sa isi creeze design-urile produselor in linii clare, pozitionand chiar si porturile intr-o ordine fireasca, in timp ce Samsung isi ordoneaza lucrurile in baza unei mentalitati lipsite de logica.

Daca iPhone 6 “vorbeste” despre disciplina designerilor companiei AppleSamsung Galaxy S6 prezinta haosul din interiorul companiei Samsung, designerii fiind interesati doar sa scoata produsele pe portile companiei, indiferent cum arata. Imaginile arata foarte clar ca aproape nimic nu este aliniat corect in Samsung Galaxy S6, nici macar stickerele partenerilor Samsung, iar asta dezvaluie cat de multa atentie acorda Samsung acestor detalii.

iPhone 6 vs Samsung Galaxy S6 design prost 1

Desi teoretic putine persoane sunt interesate de modul in care sunt pozitionate porturile pe o carcasa sau cum este lipit un sticker, realitatea ne-a demonstrat ca atentia acordata detaliilor conteaza extrem de mult, compania Apple castigand clienti noi in baza acestei gandiri. Problema pentru Samsung aeste ca desi a copiat design-ul Samsung Galaxy S6, a facut-o intr-un mod prost, fara a prelua si ceea ce era important cu privire la detalii.

Samsung nu are designeri care sa iubeasca design-ul atat de mult precum o fac cei de la Apple, iar asta am vazut-o an dupa an cand compania coreeana nu a fost capabila sa aduca pe piata design-uri mai interesante decat ale competitorilor. Mai mult decat atat, si-a facut un obicei din a copia design-urile altora, nefiind capabila sa inoveze singura, iar rezultatul final il vedeti in imagini.

iPhone 6 vs Samsung Galaxy S6 design prost 2

iPhone 6 vs Samsung Galaxy S6 design prost 3