Tim Cook critica dur analistii americani

Tim Cook legi discriminare

Aseara Tim Cook a vorbit in cadrul conferintei pentru prezentarea rezultatelor financiare ale Apple pentru Q2 2015, ia separat de informatiile legate de realizarile companiei, el a raspuns si intrebarilor jurnalistilor. Printre raspunsurile date de catre CEO-ul american s-a regasit si o critica dura la adresa analistilor care estimeaza costurile de productie ale produselor Apple in baza costurilor standard ale componentelor.

Tim Cook este, aparent, nemultumit de modul in care este prezentat profitul generat de catre Apple Watch pentru Apple, el sustinand ca productia costa mai mult decat se estimeaza. Tim Cook a facut referire speciala la Apple Watch Edition, pentru care Apple a fost criticata cel mai des deoarece diferenta dintre costurile de productie si cele reale ar fi enorma.

I haven’t seen them for Apple Watch, but generally there are cost breakdowns around our products that are much different than the reality. I’ve never seen one that is anywhere close to being accurate.

Tim Cook a afirmat ca niciodata nu a vazut estimari care sa se apropie de realitate in ceea ce priveste costurile de productie ale unor produse, iar in cazul Apple Watch analistii americani nu au facut ceva diferit. Deocamdata nu am vazut estimari cu privire la costurile de productie ale ceasului inteligent, insa Tim Cook ne avertizeaza inca de pe acum ca ele nu vor fi in concordanta cu realitatea.

In trecut diverse companii au estimat costurile de productie ale diverselor produse Apple in functie de componentele implementate in ele si informatii privind costurile de asamblare ale acestora. Desigur ca in aceste costuri nu sunt incluse si cele adiacente privind dezvoltarea, promovarea, transportul, cercetarea si multe altele.

Tim Cook a afirmat ca in cazul Apple Watch profitul Apple va fi mai mic decat in cazul altor produse deoarece vorbim despre un produs complet nou pentru care se cheltuie multi bani, astfel ca Apple va genera profit mai mare pentru el abia in viitor.