Apple Watch – cat de pur este safirul ? (Video)

Apple Watch din otel inoxidabil si Apple Watch Edition sunt singurele modele ale ceasului inteligent care folosesc safir pentru protejarea ecranului si apple watch rezistenta, ele fac o treaba foarte buna. In ciuda acestui lucru, cineva a dorit sa afle cat de pur este safirul folosit de catre compania Apple, asa ca l-a comparat cu cel utilizat in alte ceasuri vandute pe piata la preturi similare sau mai mari.

Pentru comparatie a fost utilizat un ceas al celor de la Tissot, unul dintre brand-urile de lux cu o reputatie foarte buna in lumea intreaga, iar pentru test a fost utilizat un aparat cu diamant folosit si de catre producatorii de ceasuri. Acest aparat testeaza conductivitatea unei diversitati de materiale, el fiind folosit in general de catre bijutieri, scopul fiind de a afla cat de pur este safirul din Apple Watch.

In mod normal sticla testata cu acest aparat nu afiseaza vreun rezultat, in timp ce safirul si alte pietre pretioase vor afisa rezultate in baza nivelului de conductivitate al materialelor din interior, clipul video de mai sus prezentand totul in detaliu. Pentru inceput este testat panoul de protectie al ecranului LG G Watch R, iar in acest caz nu se inregistreaza vreo citire deoarece LG foloseste sticla si nu safir pentru protectie.

Apple Watch test safir

Mergand mai departe acelasi lucru este obtinut si de la testarea iPhone 6 sau Apple Watch Sport, insa ceasul Tissot inregistreaza nota 8 pentru conductivitate, el fiind protejat de safir. In cazul Apple Watch din otel inoxidabil avem aceeasi nota 8 pentru conductivitate, deci este cat se poate de clar ca vorbim despre safir.

Desi nu ar fi trebuit sa existe de la bun inceput dubii in legatura cu materialul folosit de catre compania Apple pentru protejarea ecranului Apple Watch, acest test confirma fara dubiu ceea ce ne ofera compania Apple pentru protectie. Desi costul implementarii safirului este ridicat, panoul de ion-X al Apple Watch Sport este cu doar putin mai rezistent, asa ca in majoritatea cazurilor utilizatorii nu vor simti diferenta.