TUTORIAL: Instalare Linux si Windows XP pe iPhone sau iPad (Video)

Daca v-ati intrebat vreodata cum puteti instala Linux sau Windows XP pe iPhone sau iPad, doua terminale mobile care ruleaza sistemul de operare iOS, ei bine astazi veti afla toate detaliile. In clipurile video ale acestui articol aveti descrise in detaliu procedurile pentru instalarea Linux si Windows XP in iPhone si iPad, dar numai in terminalele care au jailbreak facut deja.

V-am spus in trecut cum instalati Windows 95/98 pe iPhone si iPad care au jailbreak, insa astazi vorbim despre cum puteti instala Linux si Windows XP pe iPhone si iPad, un utilitar numit BOCHS ajutandu-va. Acest utilitar este disponibil intr-un repo al Cydia pentru noi, insa el trebuie utilizat in tandem cu programe precum iFunxbox sau iExplorer pentru a parcurge procesul.

BOCHS este un emulator pentru iOS care permite rularea Linux si Windows XP pe iPhone si iPad, astfel ca veti avea parte de o experienta relativ buna, dar nu extraordinara, asa ca nu va asteptati la altceva. Avand in vedere ca rularea acestui emulator necesita resurse considerabile, va imaginati si singuri ca iDevice-urile noi vor rula cel mai bine totul, in timp ce iDevice-urile vechi vor avea probleme destul de mari de performanta.

Cele doua clipuri video descriu in detaliu procedurile pe care trebuie sa le indepliniti pentru a face instalarea Windows XP si Linux pe iPhone si iPad si ar fi bine sa le urmariti indeaproape. Din pacate nu va pot confirma ca procedurile functioneaza fara probleme deoarece nu le-am urmat pentru ca nu am jailbreak pe vreun terminal, asa ca faceti totul pe propria raspundere.

Dupa cum probabil stiti deja, jailbreak puteti face doar pe iOS 8.1.2 sau o versiune mai veche a sistemului de operare, iar aici gasiti tutorialul potrivit, insa orice versiune mai nou nu este exploatabila. Separat de acestea va trebui sa descarcat de aici kitul pentru instalarea Windows, de aici kitul pentru instalarea Linux, iar de aici kitul pentru instalarea iFunbox in terminale.

In final trebuie sa adaugati in Cydia repo-ul : http://cydia.myrepospace.com/Jujul98/ pentru instalarea BOCHS, iar asa completati cercul celor necesare pentru instalare.