iPhone 6S – noi detalii despre implementarea uneia dintre cele mai importante noutati

iPhone 6S ecran safir

iPhone 6S este cel mai asteptat produs al companiei Apple in anul 2015 si asta deoarece iPhone 6 a avut un succes atat de mare incat pentru viitorul smartphone Apple pregateste cel mai probabil schimbari majore. Printre acestea se pare ca nu se va numara si una extrem de importanta care trebuia oferita in 2014 pentru utilizatori, dar din cauza unor parteneri insuficient de pregatiti nu a mai ajuns la noi.

Vorbesc desigur despre panoul de protectie pentru ecranul iPhone 6 care ar fi trebuit sa fie fabricat din safir pentru a oferi rezistenta mai buna la zgarieturi, dar care in final este Gorilla Glass 3. Avand in vedere ca aceasta componenta nu a fost implementata anul trecut, multi se asteapta ca in iPhone 6S Apple sa protejeze ecranul cu un panou de protectie din sticla de safir.

Aceasta asteptare foarte mare s-ar putea transforma in toamna acestui an in nimic mai mult decat o simpla dezamagire deoarece Apple ar putea evita din nou sa protejeze iPhone-urile cu safir. Aseara v-am vorbit despre cel mai elocvent test facut pentru ecranul Apple Watch, acesta punand in evidenta punctele forte si slabe ale ceasului, dezvaluind si ceea ce nu vom vedea in iPhone 6S.

iPhone 6S nu va avea ecran protejat cu safir

Expertul care a testat Apple Watch a concluzionat faptul ca panoul de protectie din sticla de safir strica experienta de utilizare a produsului, asta in ciuda faptului ca protejeaza foarte bine ecranul in aproape orice conditii. Din pacate se pare ca safirul reduce luminozitatea ecranului, calitatea culorilor sau contrastul, crescand rata de reflexie a luminii in timpul utilizarii in aer liber de catre posesori.

Transpunand aceste informatii la iPhone 6S sau iPhone 6S Plus, putem trage concluzia ca Apple va evita sa foloseasca safir pentru protejarea ecranelor in ideea de a nu-si supara viitorii clienti si a evita scandaluri mari. Un iPhone 6S cu un ecran care afiseaza culori mai proaste decat iPhone 6, care are o luminozitate scazuta si care reflecta de 2 ori mai multa lumina ambientala nu va ajunge pe piata deoarece va fi un esec.

Daca Apple nu va reusi sa imbunatateasca serios calitatea safirului folosit pentru protejarea actualului Apple Watch, atunci el nu va ajunge si in iPhone 6S si acest lucru va fi in final o decizie inteleapta din partea companiei americane. Apple in general nu foloseste tehnologii nepotrivite pentru produsele sale importante, insa in cazul unui ceas impactul negativ al folosirii safirului este mult mai mic decat cel intalnit in cazul unui smartphone.

Daca ar fi sa-mi dau cu parerea, as spune ca iPhone 6S va avea un panou de protectie Gorilla Glass 4 sau Gorilla Glass 5, va fi mai rezistent la zgarieturi si se va sparge mult mai usor, dar nimic mai mult. Concluzionand, iPhone 6S ne va aduce multe noutati, dar safirul nu se numara printre ele.

4 COMENTARII

  1. Eu, de la 6s astept sa fie rezistent la apa…cred ca a trecut destul de mult timp de cand alte marci au facut deja asta, mi se pare ca ar trebui sa devina standard…

  2. Ar fii o treaba si rezistenta la apa ..dar dupa cum vedem chiar si samsung a renuntat la water resistant …asta insemnand ca nu este chiar ok tehnologia si dupa cum stim apple nu inplementeaza nimic pana nu sunt siguri ca nu va avea probleme

  3. Deja e gorilla glass 5,sau va apărea pana la toamna? Eu mă mulțumesc si cu GG4,e foarte bun. Dar mă întreb,dacă fabrica aia a lui Apple care a dat faliment,făcea fata la fabricarea panourilor din safir,apărea pe iPhone 6??? Așa cu luminozitatea nașpa?

  4. Din informatiile oficiale de la Apple rezulta ca acestia ar avea un ecran asemanator cu Gorilla Glass, dar nu e Gorilla Glass.
    Si cu privire la ecran din safir pe telefon nu ar fi o idee buna. Chiar daca este mai rezistent la zgarieturi, safirul este mult mai putin elastic decat sticla Corning si astfel la impact este mult mai probabil sa se sparga. De aceea pe ecranul mic de la ceas este binevenit, dar pe ecranul mare al telefoanelor nu ar fi o idee buna.