Samsung: profitul scade, vanzarile cresc

Samsung vanzari smartphone - iDevice.ro

Apple a anuntat rezultatele financiare pentru Q1 2015 la inceputul acestei saptamani, sustinand ca a vandut 61 de milioane de terminale iPhone in lumea intreaga, un record pentru un asemenea trimestru fiscal. La scurt timp dupa aceea au aparut si primele estimari privind vanzarile de smartphone Samsung, coreeni reusind sa vanda 83.2 milioane de unitati in lumea intreaga.

Cu acest numar de smartphone-uri vandute global, compania Samsung a acaparat 24% din piata globala a smartphone-urilor, cu 6% mai mult decat compania Apple, insa din pacate cu 8% mai putin decat in Q1 2014. Practic, desi Samsung a vandut cu aproape 50% mai multe smartphone-uri decat Apple, cifra este mai mica decat cea inregistrata in Q1 2014, profitul scazand in consecinta pentru sud coreeni.

Samsung Electronics overtook Apple to recapture the title of world’s top smartphone maker by volume in the first quarter of 2015, research firm Strategy Analytics said on Wednesday. It said Samsung shipped 83.2 million smartphones worldwide and captured 24 percent market share in the quarter, down from 31 percent a year earlier but better than Apple’s 18 percent.

In aceasta idee, in Q1 2015 compania Samsung a inregistrat un profit de 5.6 miliarde de dolari, cu 0.3 miliarde mai mare decat in Q4 2014, insa cu 2.4 miliarde mai mic decat in Q1 2014, scaderea fiind considerabila. Divizia producatoare de terminale mobile a inregistrat cea mai mare scadere dintre toate diviziile companiei Samsung, de la 6 miliarde de dolari in Q1 2014 la 2.6 miliarde de dolari in Q1 2015.

Desi cei de la Samsung se chinuie sa isi creasca protiful total si cel al diverselor divizii, se pare ca deocamdata ei nu reusesc sa isi egaleze rezultatele din anii precedenti, dar compania spera ca Samsung Galaxy S6 va rezolva problemele. Cei de la Samsung spera sa vanda 46 de milioane de unitatati ale Samsung Galaxy S6 si Samsung Galaxy S6 Edge anul acesta si sa isi creasca serios profitul, insa ramane de vazut daca acest lucru se va intampla.