Iata de ce nu trebuie sa faci dus cu Apple Watch

Apple Watch dus

Compania Apple prezinta Apple Watch va fiind rezistent la apa conform standardului IPX7, iar acest lucru inseamna ca el poate fi utilizat sub apa la o adancime de maxim 1 metru timp de maxim 30 de minute. Dupa livrarea primelor unitati ale Apple Watch a aparut si un test, pe care il puteti vedea mai jos, care demonstra ca Apple Watch poate fi utilizat sub dus sau in apa in limitele mentionate anterior.

In aceasta situatie ceasul nu este afectat fizic in vreun fel de catre contactul cu apa, insa din pacate functionarea sistemelor sale software este afectata din cauza modului in care apa poate patrunde in orificiile sale. Mai exact, utilizarea Apple Watch sub dus poate impiedica utilizatorii sa foloseasca Siri ori alte sisteme care functioneaza in baza unor comenzi sau cautari vocale.

Un utilizator care a facut dus cu Apple Watch a constatat faptul ca Siri refuza sa il mai inteleaga deoarece portul microfonului era complet blocat de apa, acelasi lucru intamplandu-se si cu difuzorul produsului. Se pare ca jetul de apa al dusului inunda porturile libere necesare microfonului si difuzorului pentru a functiona corect, iar pana in momentul in care apa este inlaturata ele devin inutile.

Era de altfel destul de logic faptul ca Apple Watch ar putea avea diverse probleme daca este folosit sub dus, insa aceasta este una foarte mica pe care utilizatorii o pot rezolva rapid, cel putin la o prima vedere. Desi stergerea porturilor de apa este o procedura simpla, inundarea lor in mod constant nu este recomandabila pentru produs si cu siguranta in timp va afecta capacitatea de functionare a ceasului inteligent.

Concluzionand, daca sunteti interesati sa folositi Apple Watch sub dus pentru a avea o monitorizare cat mai exacta a tuturor activitatilor voastre, ar fi bine sa fiti pregatiti sa renuntati la alte functii importante ale sale.

Articolul precedentSamsung: profitul scade, vanzarile cresc
Articolul următorIata cele mai bune aplicatii noi lansate in App Store pe 29.04.2015
Pasionat de tehnologie, sport si calatorii. Bun cunoscator al sistemului de operare iOS, iubitor de produse Apple, si specializat in rezolvarea diverselor probleme care sunt raportate de catre cititori. Co-fondator al iDevice.ro din pasiunea pentru terminale mobile, si tehnologie, actual editor sef, si dornic oricand de a avea parte de provocari noi in materie de tehnologie. Bun cunoscator al limbii engleze, si dornic sa descopere cele mai noi "secrete" ale gadget-urilor care ne fac viata de zi cu zi mai buna.