Cum pot descarca iar muzica achizitionata prin iTunes ?

iTunes Store Romania - iDevice.ro

Dimineata v-am spus pe cate iPhone sau iPad puteti instala aplicatii cumparate din App Store, iar acum raspund unei alte intrebari puse de catre un utilizator, aceasta avand legatura cu muzica achizitionata prin iTunes. Daca v-ati intrebat vreodata cum puteti descarca iar melodiile cumparate prin iTunes Store-ul celor de la Apple, ei bine in acest articol veti afla un adevar care probabil nu va va fi pe plac.

Inainte de a incepe trebuie sa vorbim despre conceptul iTunes in the Cloud, el fiind introdus de catre Apple impreuna cu iOS 5 si iCloud, acesta stand la baza sistemului de redescarcare a multor tipuri de continut din iTunes Store. Folosind iTunes in the Cloud un utilizator poate descarca iar muzica, filme, show-uri TV, podcast-uri, carti sau aplicatii cumparate in prealabil prin iTunes, sau descarcate cand erau disponibile gratuit.

Acest iTunes in the Cloud este disponibil in mod limitat in diverse tari de pe glob, astfel ca toate tarile cu iTunes Store au disponibil serviciul pentru redescarcarea de aplicatii sau carti, insa nu acelasi lucru este valabil pentru muzica, filme sau show-uri TV. Conform Apple, in Romania nu putem redescarca muzica, filmele sau show-urile TV din iTunes Store(ultimele doua nefiind oricum disponibile), astfel ca muzica stearsa ramane stearsa.

Practic daca se intampla sa cumparati o melodie din iTunes Store si sa nu o salvati intr-un calculator, sau sa stergeti libratia iTunes a a celui calculator, nu o veti putea descarca gratuit din nou din iTunes Store, ci va trebui sa o cumparati iar. Da, situatia in sine este penibila, insa compania Apple nu a reusit in 7 ani de existenta a App Store sa ofere posibilitatea de a descarca iar muzica achizitionata si aici probabil legislatia romana este vinovata.

iTunes Store in the Cloud Romania

Dupa cum puteti vedea in imaginea de mai sus, cei din St. Kitts & Nevis se bucura de posibilitatea de a isi redescarca muzica din iTunes Store, Rusia, Quatar si Arabia Saudita la fel, iar fratii nostri moldoveni au aceleasi beneficii. Romania, din pacate, ramane fara o asemenea optiune, dar si fara Movie Store-ul pe care il au moldovenii si nu putem decat sa ne intrebam de ce oare ei au mai mult decat noi.

Din pacate situatia din Romania nu este singulara si nici discutiile indelungate cu cei de la Apple nu vor rezolva prea multe, asa ca daca pierdeti muzica achizitionata, ganditi-va sa va faceti un abonament pentru un serviciu de streaming audio.