Pe cate iPhone sau iPad pot instala o aplicatie cumparata ?

iPhone 6 plus hero

In aceasta dimineata am fost intrebat de catre un utilizator pe cate iPhone sau iPad poate fi instala o aplicatie cumparata din App Store si cred ca un articol cu o clarificare pentru aceasta situatie ar fi utila pentru multi. In trecut compania Apple a specificat foarte clar faptul ca aplicatiile cumparate din App Store pot fi instalate pe doar 5 iPhone, iPad sau iPod Touch-uri, iar lucrurile nu par sa se fi schimbat.

Conform unui document de suport publicat de catre compania Apple, limita privind instalarea de aplicatii cumparate din App Store ar fi pentru 10 iPhone, iPad si iPod Touch si PC-uri. Informatia este oferita intr-un document dedicat Family Sharing, insa teoretic limitarea ar trebui sa se aplice global pentru instalarile facute folosind aplicatia App Store pentru iOS.

In aceasta idee, daca ati cumparat o aplicatie din App Store, ea va putea fi instalata pe 5 iPhone, iPad sau iPod Touch-uri diferite prin aplicatia App Store pentru iOS, insa numai daca ele sunt incluse intr-o retea Family Sharing, sau daca logati acel Apple ID pe ele. In momentul de fata nu exista vreo metoda de a instala aplicatii cumparate fara a loga un terminal cu Apple ID-ul de pe care s-a facut achizitia, asa ca nu va ganditi la altceva.

To share purchased content, all family members must use the same iTunes Store country or region. Music, movies, TV shows, and books can be downloaded on up to 10 devices per account, five of which can be computers. Apps can be downloaded to any devices the family member owns or controls.

Aceeasi limitare pentru descarcarea de continut este valabila in cazul show-urilor TV, a filmelor, a muzicii, a cartilor sau a tonurilor de apel, deci indiferent de situatie veti putea descarca achizitiile in maxim 10 iDevice/PC-uri. Celor 5 iPhone, iPad si iPod Touch-uri pe care puteti instala aplicatiile li se adauga si 5 PC-uri pe care puteti descarca aplicatiile in vederea efectuarii de backup-uri, dar si pentru reinstalare viitoare in terminalele voastre.

Concluzionand, daca intr-o zi va decideti sa adunati cu mai multi prieteni bani pentru a cumpara o aplicatie, atunci ea va putea fi instalata pe maxim 5 terminale si va putea fi salvata in 5 calculatoare pentru a putea fi reinstalata in viitor. Trebuie sa intelegeti foarte clar terminologia folosita de catre compania Apple, ea specificand clar ca este vorba despre 5 iPhone, iPad si iPod Touch-uri + 5 calculatoare, toate diferite.