Aplicatia Pizza Hut salveaza viata unei femei

pizza hut salvare ostaticiPizza Hut este unul dintre cele mai mari lanturi de pizzerii de pe planeta, cu filiale si in Romania, iar in SUA are o aplicatie pentru iPhone care permite comandarea produselor de pe propriul terminal mobil. Desi majoritatea clientilor Pizza Hut folosesc aplicatia in exact acest scop, o femeie din Florida a folosit-o pentru a-si salva viata, ea fiind tinuta ostatic impreuna cu ai sai copiii de catre iubitul care era inarmat cu un cutit.

Pentru a le da de inteles celor de la Pizza Hut ca se afla in pericol, femeia a facut o comanda pentru un produs si a notat in comanda mesajul Please Help. Get 911 to me(hostage help), un angajat al pizzeriei care a primit comanda notificand politia. Ajungand la fata locului, politia a gasit femeia nevatamata in incinta casei sale, ea avand un brate unul dintre copiii, iubitul sau fiind gasit intr-o camera adiacenta cu un cutit in mana.

A central Florida woman helped save herself and her children by sending a message in an online pizza order that asked employees to call 911 because she was being held hostage. Employees recognized Treadway as a regular customer and called the sheriff’s office. Highlands County Sheriff’s deputies went to the home, where they were greeted by Treadway, who was carrying a small child. She told them her boyfriend, Ethan Nickerson, 26, was inside the home, armed with a knife. Her other two children were also inside.

Acesta este primul incident de acest gen documentat de catre presa in care o aplicatie pentru a comanda mancare online este folosita intr-un asemenea mod si ajuta la salvarea vietilor unor persoane. Desigur ca aici trebuie avut in vedere si faptul ca angajatii Pizza Hut nu au luat mesajul ca pe o gluma si au anuntat politia care a ajuns la timp pentru a o salva pe femeie si pe a-i sai copii.

Ca sa fiu sincer, nu stiu daca in Romania angajatii unui Pizza Hut ar fi tratat totul ca pe altceva decat o simpla gluma facuta de catre cineva, insa este imbucurator de vazut ca in caz de pericol tehnologia iti poate salva viata.