iOS 9 va merge pe iPhone 4S ?

iPhone 4S pe iOS 9 - iDevice.roiOS 9 va fi lansat in versiune beta in vara si v-am spus deja acest lucru in cursul acestei zile, insa ceea ce nu v-am detaliat inca este compatibilitatea acestei versiuni a sistemului de operare cu terminalele iPhone 4S. Avand in vedere ca foarte multe unitati ale iPhone 4S au fost vandute de-a lungul timpului si Apple inca vinde produsul, multi se intreaba daca vor putea instala aceasta versiune a sistemului de operare pe el.

Desi iPhone 4S se afla inca in vanzare la anumiti operatori de telefonie si magazine online, compania Apple aproape ca a sistat productia dispozitivului si asta din cauza faptului ca popularitatea sa a scazut simtitor. Apple vinde in continuare cateva milioane de terminale iPhone 4S in fiecare trimestru fiscal, insa vanzarile sunt atat de mici incat nu produsul nu merita sustinut si suportul pentru el nu merita mentinut in iOS 9.

iOS 9 poate fi instalat pe iPhone 4S ?

Totusi, ratiunea din spatele deciziei de a nu permite instalarea iOS 9 pe iPhone 4S are la baza hardware-ul insuficient de bun al terminalului si mai putin ratiuni ce tin de strategia de marketing a celor din Cupertino. iPhone 4S are mari probleme in a rula actualele versiuni ale iOS 8, asa ca oferirea suportului pentru iOS 9 este exclus, asta desi noua versiune a sistemului de operare ar trebui sa ofere performante mai bune.

Apple ar putea foarte usor sa permita instalarea iOS 9 pe iPhone 4S, insa si-ar atrage un enorm val de critici din parte autilizatorilor care vor realiza ca propriile terminale devin complet inutile din cauza performantelor scazute. Apple a trecut printr-o problema similara cu iPhone 3Gs si iPhone 4, asa ca in 2015 va incerca cu siguranta sa evite noi scandaluri care nu au vreun rost.

In concluzie, iOS 9 pe iPhone 4S poate fi nimic mai mult decat un vis pentru unii utilizatori, insa realitatea ne spune ca acest lucru este imposibil in conditiile in care smartphone-ul are hardware slab pentru 2015. Daca inca mai detineti un iPhone 4S, ar fi bine sa va ganditi sa treceri la o versiune mai noua deoarece in curand vor aparea aplicatiile compatibile doar cu iOS 9 si nu le veti putea utiliza.