iPhone-ul protejat de virusi cu tehnologia unei companii romanesti ?

Bitdefender Box protejeaza iPhone de virusi - iDevice.roiPhone-ul este vulnerabil in fata virusilor, sau cel putin asta incearca sa ne dea de inteles o companie romaneasca printr-o noua campanie de promovare a unui produs, de altfel foarte interesant, dar nepotrivit pentru acest tip de prezentare. Bitdefender Box este numele produsului in cauza, cei de la Bitdefender sustinand ca el poate curata internetul de virusi si ne poate face navigarea mai sigura, protejand in acelasi timp dispozitivele electronice din casa de “potentiali” virusi.

Admir Bitdefender pentru ceea ce a realizat de-a lungul timpului si ma bucur ca o companie romaneasca reuseste sa “scoata capul in lume” cu produse bune, care genereaza si vanzari pe masura in diverse tari importante. In ciuda acestui lucru, Bitdefender Box nu protejeaza iPhone-ul de virusi pentru ca, deocamdata, nu exista virusi pentru iPhone, insa exista totusi diverse tipuri de malware care afecteaza, in principal, terminalele cu jailbreak.

Până acum terminalele Apple nu puteau să fie protejate suplimentar. S-ar putea să fii interesat să afli că cineva capturează camera de luat vederi a televizorului şi că te monitorizează”, spune Florin Talpeş, fondatorul companiei.

Exista in iOS si vulnerabilitati care prin exploatare pot afecta serios utilizatorii si le pot fura date sau alte informatii, insa acestea nu au la baza virusi, iar aici e greu de spus daca Bitdefender Box poate face ceva pentru a ajuta clientii. Mai mult decat atat, transferarea intregului trafic de internet prin serverele Bitdefender este o idee buna pentru cei carora nu le pasa de intimitate, in alte conditii lucrurile fiind discutabile si aici iau in calcul toate celelalte servicii de acest gen.

Cel mai periculos malware descoperit pana acum pentru iOS se numeste WireLurker, iar cei care au facut descoperirea il numesc malware si nu virus traditional, ci un software similar, iar teoretic Bitdefender Box te-ar putea proteja de el. De restul vulnerabilitatilor precum Masque Attack e putin probabil sa fiti protejati, alte tipuri de malware necesitand conectarea la un calculator pentru infectare, virusi traditionali nefiind inca descoperiti pe platforma iOS.

Pe de alta parte, cand ati mai auzit vreodata de un virus periculos pentru iOS ?

2 COMENTARII