Apple dezvolta o retea de socializare

Apple retea de socializare - iDevice.roApple dezvolta o retea de socializare proprie si asta dupa ce cu doar cativa ani de zile in urma compania americana a lansat o retea de socializare experimentala numita Ping, ea dovedindu-se a fi un esec umilitor pentru cei din Cupertino. Noua retea de socializare conceputa de catre compania Apple va fi disponibila exclusiv pe platforma iOS si va fi centrata in principal grupuri dedicate diverselor stiluri de viata ale oamenilor.

Aplicatia pentru iOS va monitoriza activitatile oamenilor cu ajutorul unor senzori pentru fitness, iar in baza informatiilor colectate va ajuta utilizatorii sa intre in contact cu persoane aflate in vecinatatea lor care au interese similare. Reteaua de socializare conceputa de catre Apple este descrisa intr-un brevet de inventie numit Lifestyle-Based Social Groups, denumirea fiind cat se poate de sugestiva in ceea ce priveste functionalitatea sa viitoare.

Techniques for lifestyle-based social groups are described. A user device can learn movement patterns of the user device. Based on the movement pattern, and a user activity history, a computer system can determine a lifestyle of a user, or a meaning of a location. The system can create a social group based on the lifestyle and the meaning of location. The system can designate the lifestyle or meaning as a theme of the social group. The social group can be an ad hoc social network. For example, the social group can be created without an explicit user request, can be anonymous, and can be lifestyle and location based.

Totul are la baza informatii despre stilurile noastre de viata, locatia in care ne aflam si interesele altora, deci un calculator va decide ce persoane ar trebui noi sa contactam pentru a discuta sau pentru a ne distra. Sistemul Apple va oferi doar recomandari pentru a intalni utilizatori noi si va crea grupuri sociale ad hoc pentru a ne permite sa interactionam unii cu altii, modificarile din stilul nostru de viata afectand inclusiv modul in care suntem vazuti de catre reteaua de socializare.

Practic Apple vrea o retea de socializare pentru oamenii care sunt mereu activi si vrea sa culeaga cat mai multe date privind vietile oamenilor, iar aceasta retea de socializare poate indeplini tot ceea ce tine de monitorizarea completa a posesorilor de iDevice-uri. Desigur ca de la simpla prezentare a unei idei si pana la realizarea unei retele de socializare este cale lunga, insa in momentul de fata Apple nu prea are nevoie de o retea de socializare.

 

4 COMENTARII

  1. Alta forma de monitorizare a indivizilor, alta metoda de colectare de informatii necesare industriei publicitatii si nu numai…!

  2. Păcat că nu mai trăiește Steve Jobs (rip), că ar fi patentat conceptul de rețea de socializare, și ar fi eliminat Facebook și Google plus.