Iata cati bani genereaza o aplicatie din top 10 Mac App Store

Redacted aplicatie OS X - iDevice.roCati bani genereaza o aplicatie din top 10 Mac App Store? In mod normal la aceasta intrebare ati raspunde cu sume de mii sau zeci de mii de dolari, in functie de locul ocupat de aplicatie, iar acest lucru l-au facut si o multitudine de utilizatori din SUA. Intrebat cati bani genereaza aplicati sa din Mac App Store, numita Redacted, un dezvoltator a oferit un raspuns care probabil va dezamagi pe foarte multe persoane, in special dezvoltatori de aplicatii.

Conform dezvoltatorului, aplicatia Redacted, care se afla acum cateva ore pe pozitia a 8-a in top 10 cele mai cumparate aplicatii ale Mac App Store, a generat 87 de vanzari in lumea intreaga si a doar 452 de dolari. Dintre acesti 452 de dolari 30% au mers la Apple, asa ca dezvoltatorul a mai ramas doar cu 302 dolari, o suma foarte mica pentru pozitia pe care a ocupat-o aplicatia sa in magazinul virtual al Apple.

Aplicatia Redacted a fost creata pentru ale oferi posesorilor de Mac-uri posibilitatea de a redacta rapid orice poza au salvat in propriile calculatoare, iar succesul sau a propulsat-o in topul celor mai cumparate aplicatii. In SUA aplicatia a inregistrat doar 59 de vanzari, adica aproximativ 300 de dolari, iar suma in sine exte foarte mica pentru un magazin dedicat Americii, un magazin care ar trebui sa genereze vanzari mult mai mari.

For launch, the price was $4.99. Anyway, Redacted was #8 top paid in the US and #1 top paid in Graphics at the end of launch day. It was also at the top of Product Hunt with 538 up votes! Wow! Only 59 of those units were in the US. It’s pretty nuts that 59 sales is top paid on the Mac App Store in the US.

Realitatea din spatele magazinului este ca dezvoltatorii nu se imbogatesc peste noapte daca aplicatia lor ocupa un loc in top 10, numarul de achizitii necesare pentru a ajunge acolo fiind, dupa cum ne prezinta dezvoltatorul, foarte mic. Aplicatia a disparut rapid din top deoarece pretul de 5 dolari nu a convins foarte multa lume sa continue sa faca achizitii, astfel ca dezvoltatorul ramane cu cele cateva sute de dolari generate.

Avand in vedere numarul relativ mic de Mac-uri existente in SUA si reticenta multora de a cheltui bani pe aplicatii, suma mica generata de catre aplicatie este usor explicabila, insa din pacate acest lucru nu este incurajator pentru cei care se gandesc in viitor sa creeze aplicatii.