Noi detalii despre serviciul de streaming audio al Apple dezvaluie o parte din oferta

Noi detalii despre serviciul de streaming audio al AppleNoi detalii despre serviciul de streaming audio al Apple au aparut in cursul noptii trecute, compania americana reusind incet, incet, sa incheie toate acordurile de licentiere necesare pentru a aduce pe piata noul sau sistem care va permite ascultarea de muzica online. Conform surselor din cadrul Apple, compania americana a angajat o serie de oameni ai BBC Radio pentru a crea manual listele de melodii care urmeaza sa fie ascultate de catre viitorii utilizatori prin iTunes Radio, deci selectia nu va fi facuta automat de un algoritm.

Schimbarea vine ca parte a extinderii disponibilitatii iTunes Radio intr-o multitudine de tari noi de pe glob, cei de la Apple incercand sa ofere serviciul unui spectru mai larg de clienti pentru a-i convinge mai apoi sa plateasca pentru serviciul de streaming. In legatura cu acesta din urma aflam astazi ca Apple intentioneaza sa ofere o optiune care va permite testarea gratuita a sa inaintea cumpararii unui abonament, functia fiind similara celei oferite de catre Beats Music.

Desi deocamdata nu se stie ce durata ca avea aceasta perioada de testare gratuita, unii spun ca e ar putea fi extinsa pentru o perioada de trei luni de zile, o durata foarte lunga pentru un serviciu de acest gen. Partea interesanta a noului serviciu de streaming este ca marile case de discuri vor putea alege diverse tipuri de melodii pe care le vor putea oferi gratuit pentru a convinge utilizatorii sa cumpere un abonament, aici fiind probabil excluse cele mai noi hit-uri.

A free trial period, which may range from one to three months, depending on the outcome of Apple’s negotiations with music labels. A feature that will let music owners upload a sampling of songs that users could listen to without subscribing to the service. A new version of Apple’s iTunes Radio, featuring stations programmed by human beings instead of computers, which could be localized for different countries.

Exact precum stiam, noul serviciu de streaming multimedia ar urma sa fie prezentat de catre Apple in cadrul WWDC 2015 pe 8 iunie, el urmand a fi disponibil in format beta pana la sfarsitul lunii, cand va fi lansat impreuna cu iOS 8.4.