WWDC 2015: iOS 8.4, iTunes 12.2, iTunes Radio in Romania si multe functii noI!

iOS 8.4 aplicatie muzica iDevice.ro

iOS 8.4 este programat pentru o lansare in vara si acum cateva zeci de minute v-am spus ca lansarea iOS 8.4 ar putea fi amanata de catre compania Apple din cauza unor probleme in a obtine acordul unor case de discuri pentru lansare aunui nou serviciu de streaming. Acele informatii sunt contrazise de altele oferite de catre surse din interiorul companiei Apple, acestea sustinand ca la WWDC 2015 vom avea parte de o multitudine de surprize.

Conform acestor surse, lansarea iOS 8.4 ramane in continuare programata pentru 8 iunie, cand are loc conferinta de deschidere a WWDC 2015, insa ea va fi dedicata doar dezvoltatorilor de aplicatii pentru platforma iOS. Noua aplicatie Muzica a iOS 8.4 si serviciul de streaming pregatit de Apple vor fi oferite dezvoltatorilor pentru testare, lansarea oficiala urmand a avea loc la sfarsitul lunii iunie.

iOS 8.4 “Copper” has been in the hands of developers with an entirely new design for the Music application for the past several weeks, while the new Apple TV and Mac apps are still not ready for primetime. The beta version of iOS 8.4 in the hands of developers is only a taste of the new design, according to sources, and the different options and tabs across the application will be tweaked to better feature streaming music over music stored offline.

Pentru ca noul serviciu de streaming este atat de important, el reprezentand o combinatie intre iTunes Radio si Beats Music, Apple pregateste o lansare care va cuprinde o lunga lista de tari de pe glob. Separat de serviciul de streaming, Apple pregateste o multitudine de noutati si pentru iTunes Radio, disponibilitatea acestui serviciu urmand a fi extinsa in luna iunie, Romania putandu-se numara printre tarile care il vor avea disponibil atunci.

Se pare ca schimbarile prezente in actuala versiune a aplicatiei Muzica din iOS 8.4 reprezinta doar o parte dintre schimbarile care ne vor fi oferite, Apple intentionand sa faca altele pana in 8 iunie pentru a aduce in prim-plan serviciul de streaming. Acest serviciu de streaming multimedia va fi vandut la pretul de 10 dolari in SUA si variatii ale acestei cifre in diverse tari de pe glob, dar e putin probabil ca el sa ajunga in Romania.

Apple is also turning full attention to polishing up iOS 9 “Monarch” ahead of its WWDC introduction, which sources now say will include a redesigned Siri application that closely mimics the more colorful user interface of Siri on the Apple Watch. We’re also told that the new release has a default wallpaper made up of a blue and green color scheme. Apple has also been working overtime on major security improvements.

Separat, Apple pregateste lansarea iOS 9 beta 1 in 8 iunie, noua versiune a sistemului de operare imbunatatind serios securitatea, insa avand si o versiune a Siri care are o interfata radical modificata. Se pare ca Apple incearca sa implementeze in interfata Siri culorile folosite pentru aplicatia Activity a Apple Watch, un wallpaper predefinit pentru iOS 9 avand la baza exact aceleasi culori.

Acestea fiind spuse, in urmatoarele saptamani vom afla detalii noi atat despre iOS 8.4 si iOS 9, cat si despre OS X 10.11, Apple TV 4 si tot ceea ce mai are Apple pregatit nou.