Apple este in topul celor mai mari companii de pe planeta

Apple magazinApple ocupa o pozitie fruntasa in topul celor mai populare companii de pe planeta, conform unor informatii furnizate de catre Forbes, compania americana fiind devansata doar de catre mari corporatii din SUA si alte tari importante. Conform celor de la Forbes, Apple ocupa pozitia a 12-a in topul celor mai mari companii de pe planeta, categorizarea companiilor fiind facuta in baza catorva factori financiari extrem de importanti.

Apple ocupa pozitia a 12-a cu incasari de 191.4 miliarde de dolari generate in 2014, profit de 44.5 miliarde de dolari, bunuri in valoare de 261.9 miliarde de dolari si o capitalizare bursiera de 741 de miliarde de dolari. Cifrele sunt colosale pentru o companie IT din SUA, niciuna dintre competitoarele sale, nefiind listata pe o pozitie superioara in top, iar asta spune foarte multe despre ceea ce a realizat Tim Cook.

Compania ce ocupa prima pozitie se numeste ICBC si este de origine chineza, ea avand in 2014: incasari de 166.8 miliarde de dolari, profit de 44.8 miliarde de dolari, cu bunuri care valoreaza 3322 miliarde de dolari si o capitalizare bursiera de 278 de miliarde de dolari. In ceea ce priveste competitoarele Apple, Samsung se afla cel mai aproape in top, pe locul 18, compania sud-coreeana avand venituri apropiate de cele ale Apple, insa profit injumatatit, bunurile si capitalizarea bursiera fiin simtitor mai mici.

Microsoft se plaseaza pe pozitia 25 in top, in timp ce Google ocupa doar pozitia 39.