Ce functii noi pregateste Apple pentru butonul Home?

Apple buton homeApple pregateste o suita intreaga de functii noi pentru iPhone, iPad si iPod Touch-urile sale, compania americana cautand noi metode de a le oferi utilizatorilor optiuni noi de controlare a terminalelor. Schimbarile sunt prezentate intr-un brevet de inventie acordat companiei Apple de catre autoritatile americane si vorbim despre un sistem avansat de a controla iOS-ul prin butonul Home, totul fara a atinge ecranele in vreun fel sau altul.

Noile functii oferite prin butonul Home au la baza interactiunea cu sistemul Touch ID, deci simple atingeri ale portiunii in care se afla cititorul de amprente, Apple folosindu-ul acum doar pentru a activa sistemul Reachability. In viitor cei din Cupertino intentioneaza sa foloseasca atingerile butonului Home pentru a deschide sistemul de cautare Spotlight, sau pentru a oferi diverse functii pentru jocurile disponibile in App Store.

Una dintre functiile prezentate de Apple pentru jocuri are la baza ajustarea tintei in aplicatii prin simpla atingere a butonului Home si rotirea degetului fara a atinge ecranul si a bloca vizualizarea actiunii. In ceea ce priveste sistemul de operare, Apple isi imagineaza ca am putea bloca orientarea ecranului cu degetul, modul in care este orientat degetul pe cititor controland si orientarea setata pentru ecranele terminalelor noastre.

Apple buton Home 1

Functiile descrise de catre compania Apple ar usura cu siguranta modalitatea de a folosi terminalele iPhone sau iPad, insa avand in vedere ca vorbim doar despre un brevet de inventie nimeni nu stie cand sau daca ele vor fi implementate. In momentul de fata Touch ID este utilizat pentru deblocarea terminalelor, autorizarea platilor sau descarcarilor prin App Store, autorizarea de plati mobile si activarea sistemului Reachability.

Pentru viitor se pare ca Touch ID va fi in centrul unei multitudini de alte functii extrem de interesante, insa ramane de vazut cat va dura pana cand Apple ni le va oferi prin iOS-ul sau. Voi ce parere aveti despre aceasta functionalitate descrisa pentru Touch ID ?