40% dintre americani au facut upgrade la iPhone 6 sau 6 Plus

upgrade iphone 6 6 plus40% dintre americani au facut upgrade la iPhone 6 sau iPhone 6 Plus conform unui studiu derulat recent in SUA, cifra fiind impresionanta pentru compania Apple, rata de upgrade pentru noile sale smartphone-uri fiind, de obicei, mult mai mica. Conform studiului, in luna martie erau active in SUA 95 de milioane de terminale iPhone, 25 de milioane dintre ele fiind iPhone 6, 13 milioane fiind iPhone 6 Plus, cu un total de 37 de milioane din baza existenta.

Conform celor care au realizat studiu, Apple a vandut in SUA 38 de milioane de terminale iPhone 6 si iPhone 6 Plus din septembrie si pana in prezent, de peste 2 ori mai multe terminale decat in cazul iPhone 5S si iPhone 5C cu un an in urma. Tim Cook a afirmat intr-o conferinta recenta ca nu toti americanii au trecut de la un iPhone vechi la cele noi si se pare ca aproximativ 58 de milioane de terminale vechi sunt inca in utilizare.

In the quarterly investor call, Apple CEO Tim Cook said, ‘there’s a lot of people that haven’t upgraded to a 6 and 6 plus,’ Josh Lowitz, Partner and Co-Founder of CIRP said. “Our estimates indicate that 40% of US iPhone owners have upgraded to an iPhone 6 or 6 Plus. We see 56 million US iPhone owners with older models who are potential upgraders.

In momentul de fata ar fi active aproximativ 8 milioane de terminale iPhone 4S in SUA, durata de viata a acestui terminal fiind impresionanta, insa daca ne gandim ca Michael Fassbender foloseste iPhone 4 in continuare, este clar ca americanii tin la tehnologiile bune. Pentru Apple aceasta este o problema deoarece ea vrea ca oamenii sa faca upgrade cat mai des, media de upgrade-uri fiin de o data la 2 ani.

Acestea fiind spuse, in SUA iPhone 6 si iPhone 6 Plus au avut parte de o evolutie extrem de buna, iar in Q2 2015 datele analistilor anunta vanzari mult mai mari decat in aceeasi perioada a anului trecut.