Force Touch in iPhone 6S confirmat de Apple

Force Touch iPhone 6SForce Touch in iPhone 6S este confirmat de catre compania Apple intr-un brevet de inventie inregistrat astazi celor din Cupertino, el descriind modul in care poate fi utilizat acest sistem in smartphone-uri sau tablete. Pentru cei dintre voi care nu stiu, Force Touch poate face distinctia dintre apasarile puternice si ecle usoare facute pe ecranele terminalelor mobile, actionand diverse functii ale unui sistem de operare in baza lor.

Force Touch in iPhone 6S a fost zvonit in repetate randuri pentru implementare, iar multumita acestui brevet de inventie aflam si una dintre functiile pe care compania Apple ar intentiona sa le implementeze pentru el. Vorbim despre un sistem disponibil de ceva vreme in sistemul de operare OS X, el facilitand vizualizarea mai usoara de documente si imagini in Mac-uri.

Force Touch in iPhone 6S si Quick Look

Force Touch in iPhone 6S ar putea avea drept functie principala sistemul Quick Look, cel implementat cu multi ani in urma in Mac-uri pentru a le oferi utilizatorilor posibilitatea de a vedea un preview rapid pentru anumite fisiere. Practic folosind Quick Look un utilizator putea vedea un preview pentru imagini sau documente in loc sa le deschida, el putand gasi mult mai usor ceea ce il interesa, fara a pierde mult timp deschizand fisiere.

In iOS 9 si cu Force Touch in iPhone 6S, Apple ar putea implementa Quick Look pentru anumite aplicatii cu aceeasi functionalitate, scutindu-ne de necesitatea de a deschide fisiere separat pentru a vedea informatiile din ele. Apasarea indelunga pe un fisier in iPhone 6S poate deschide un preview, in timp ce apasarea usoara poate actiona alte functii, sau poate inchide acea fereastra de preview, totul asa cum isi doreste Apple.

Deocamdata nu stim ce functii noi va include iOS 9, insa daca Force Touch in iPhone 6S se va dovedi a fi adevarat, atunci ne putem astepta la implementarea unor optiuni noi pentru controlarea terminalelor noastre. Desigur ca nimeni nu stie sigur cat de multe functii legate de Force Touch vor fi, insa probabil cei de la Apple vor oferi un set limitat de optiuni pentru inceput, ele urmand a fi extinse in viitor.

1 COMENTARIU