Apple cumpara compania Coherent, dezvoltatoare a iGPS

Apple coherentApple a cumparat la inceputul acestui an o companie americana numita Coherent, ea fiind specializata pe dezvoltarea de solutii GPS care promit sa o ofere o localizare atat de exacta incat ea are o marja de eroare de doar cativa centimetri. Compania Coherent a dezvoltat o tehnologie numita iGPS, High Integrity GPS, ea preluand informatii de la sateliti traditionali si sateliti care sustin serviciile de telecomunicatii, combinarea datelor preluate de la ei permitand localizarea extrem de exacta pentru utilizatori.

Separat de localizarea extrem de exacta, iGPS ofera semnal mult mai puternic pentru modulele GPS, dar si o rezistenta mult mai mare la tentativele oricui de a bruia semnalul GPS, aici crescand acuratetea inclusiv in interiorul cladirilor. O multitudine de angajati ai companiei Coherent, printre care si CEO-ul sau, au inceput sa lucreze la Apple din luna ianuarie, deci achizitia este clara, desi nu a fost confirmata.

Mai mult decat atat, incepand cu 30 aprilie website-ul Coherent a fost inchis, serverele sale fiind preluate de catre cei de la Apple, ele fiind redirectionate catre infrastructura companiei din Cupertino. Cei de la Coherent aveau angajati ingineri absolventi ai Stanford sau Cornell, astfel ca vorbim despre oameni extrem de bine pregatiti pentru a putea dezvolta solutii GPS avansate pentru orice fel de produse electronice.

Fostul Ceo al Coherent listeaza pe propria pagina Linkedin faptul ca lucreaza acum in echipa care dezvolta Apple Maps in cadrul Apple, deci este clar ca tehnologia iGPS este folosita, cel mai probabil, in iDevice-uri. Desi deocamdata totul este doar in stadiul de testare, Apple va dori cu siguranta sa ofere aceasta tehnologie in viitoarele sale produse, mai ales daca ea se va dovedi a fi extrem de exacta.

Apple lucreaza de ceva vreme la un sistem de localizare in interiorul cladirilor si desi nu se stie daca sistemul va fi implementat in iOS 9, exista sanse mari ca el sa ajunga foarte curand in Apple Maps, mai ales din moment ce vedem ca Apple cumpara tehnologii care o ajuta sa ofere un asemenea tip de localizare.