Apple Maps – TomTom ramane principalul furnizor de harti

Apple Maps TomTomApple Maps va folosi TomTom in continuare ca si principal furnizor de harti pentru utilizatorii din lumea intreaga, compania Apple luand astazi decizia de a prelungi acordul cu compania olandeza pentru preluarea de date. TomTom este in momentul de fata principalul furnizor de date pentru hartile vizibile in Apple Maps, iar pe viitor se pare ca nu se va folosi o alta companie de cartografiere pentru a ne ghida oriunde trebuie sa ajungem folosind sistemul Apple.

Desi TomTom este principalul furnizor de date pentru Apple Maps, compania Apple preia date pentru serviciul sau inclusiv prin booking.com, DigitalGlobe, TripAdvisor, Waze Yelp si multe alte companii. Parteneriatul cu TomTom a fost initiat in 2012, anul lansarii Apple Maps pentru platforma iOS, putina lume fiind placut impresionata de alegerea celor de la Apple de a renunta la Google Maps.

Dutch navigation systems company TomTom said Apple would continue to buy its digital maps, giving a vote confidence that sent the Dutch company’s shares more than 7 percent higher to a near six-year high. TomTom did not release details of the latest deal between the two companies, which some analysts said may be skewed in Apple’s favour due to the prestige that accrues to TomTom for working with the U.S. company.

Informatia privind continuarea colaborarii cu TomTom vine la doar cateva zile dupa ce Apple a confirmat cumpararea Coherent, o companie specializata pe solutii GPS care permit o localizare exacta la doar cativa centimetri. Desi deocamdata nu se cunosc detaliile parteneriatului dintre Apple si TomTom, se pare ca totul ar fi in favoarea celor din Cupertino prin prisma importantei iOS si a iDevice-urilor.

Apple Maps este folosit in momentul de fata in majoritatea serviciilor Apple de localizare, inclusiv in Find My iPhone, astfel ca este imposibil sa il evitam, desi el nu este chiar atat de exact precum ne-am dori, cel putin in Romania. Desi s-a speculat ca Apple ar putea cumpara Nokia HERE Maps, iata ca in realitate compania americana va continua colaborarea cu TomTom, in detrimentul multor tari de pe glob.

1 COMENTARIU