Apple creste pretul Mac in Europa si Canada

Apple creste pretul produselorApple a crescut pretul Mac-urilor in Europa si Canada in cursul acestei zile, produsele companiei americane fiind cu pana la 600 de euro mai scumpe pe “batranul continent” in urma modificarilor efectuate. Cresterea de pret pentru Mac vine pe fondul unui dolar puternic, compania Apple incercand sa profite cat poate de mult de pe urma faptului ca moneda americana are o valoare mult mai apropiata de euro, fata de anii trecuti, astfel ca aceasta crestere de pret probabil nu mira pe foarte multe persoane.

Majoritatea tarilor importante din Europa resimt aceasta crestere de pret, ea urmand a fi vizibila si in Romania in perioada urmatoare, desi deocamdata doar Apple Store Online o are afisata pentru Mac-uri. Conform schimbarii, toate modelele iMac 21.5 inch sunt cu 150 de euro – 300 de euro mai scumpe, in functie de model, in timp ce in cazul iMac 27 inch pretul a crescut cu pana la 300 de euro, valoarea fiind diferita in functie de fiecare tara.

In cazul Mac Pro preturile au crescut cu 400 de euro – 600 de euro in functie de model, astfel ca versiunea de baza a acestui produs are un pret de pornire de 3399 euro in majoritatea tarilor europene. In cazul Mac Mini cresterea de pret este de numai pana la 50 de euro petnru versiunea de baza, asta in timp ce versiunile de top au preturi mai mari cu pana la 100 de euro.

In ciuda acestor schimbari, preturile pentru noul MacBook 12 inch, MacBook Pro si MacBook Air au ramas neschimbate deocamdata, insa exista sanse mari ca ele sa creasca in perioada urmatoare. Cresterile de preturi din Europa nu s-au resimtit la fel de tare in Canada, acolo preturile Mac-urilor crescand cu pana la 400 de dolari, valoarea fiind mult mai mica decat cea aplicata in Europa.

Avand in vedere ca dolarul este in continuare puternic, ne putem astepta ca Apple sa creasca in continuare preturile produselor sale daca lucrurile nu se vor schimba in bine.