Cum poti testa noul font al iOS 9 chiar acum

font iOS 9 San FranciscoiOS 9 va avea un font nou si v-am explicat aseara exact ce sta in spatele schimbarii celor din Cupertino, fontul avand denumirea San Francisco, el fiind creat special pentru Apple Watch si ecranul sau de dimensiuni mici. Desi fontul San Francisco este teoretic disponibil numai pentru Apple Watch, unii au reusit sa il activeze inclusiv in OS X Yosemite, dupa cum puteti vedea si in imaginea de mai sus, insa voi puteti sa il testati chiar acum pe iPhone sau iPad fara chiar atat de mult efort.

Desigur ca pentru a testa noul font San Francisco al iOS 9 va trebui sa faceti jailbreak terminalelor voastre, asa ca daca nu il aveti deja facut, fie il faceti, fie renuntati la idee si asteptati ca iOS 9 beta 1 sa fie lansat de Apple. Din pacate nu exista alta metoda de a testa noul font San Francisco al iOS 9 pe iPhone, iPad sau iPod Touch si asta din cauza limitarilor impuse de catre compania Apple.

Instaleaza noul font San Francisco al iOS 9

Bun, presupunand ca aveti jailbreak facut pentru iOS 8, atunci urmand pasii de mai jos veti instala schimbarea pe care compania Apple urmeaza sa ne-o ofere abia din toamna acestui an :

  1. Deschideti aplicatia Cydia.
  2. Cautati in aplicatia Cydia BytaFont 2.
  3. Instalati plugin-ul BytaFont 2 apoi reveniti la aplicatia Cydia.
  4. Accesati meniul pentru adaugarea surselor si adaugati repo-ul http://dbk1ng.myrepospace.com.
  5. Dupa adaugarea sa, accesati lista de surse adaugate pentru Cydia.
  6. Acum accesati repo-ul adaugat anterior.
  7. In lista sa de pachete cautati-l pe cel numit iOS8 Fonts.
  8. Din acea lista instalati pachetul numit San Francisco iOS8.
  9. Dupa instalare deschideti aplicatia BytaFont 2 din ecranul principal de aplicatii.
  10. In aplicatie accesati meniul Swap Mode.
  11. Alegeti optiunea Basic.
  12. Acum selectati fontul San Francisco iOS8 si confirmati alegerea.

Dupa confirmare, ar trebui sa aveti deja afisat noul font San Francisco in intreaga interfata a sistemului de operare, iar tot ceea ce vedeti voi acum va fi disponibil oficial pentru toti utilizatorii incepand din toamna. Fie ca sunteti multumiti sau nu de fontul iOS 9, compania Apple intentioneaza sa il pastreze, insa daca veti face jailbreak in continuare, il veti putea schimba cu orice altceva doriti.