iOS 9 beta 1 pentru iPhone, iPad si iPod Touch

iOS 9 beta 1 - iDevice.ro

iOS 9 beta 1 este prima versiune a sistemului de operare iOS 9, ea urmand a fi lansata de catre compania Apple la inceputul lunii viitoare, in urma conferintei de deschidere a WWDC 2015, cel mai important eveniment dedicat dezvoltatorilor de aplicatii. Apple va prezenta in 8 iunie iOS 9 cu o parte dintre functiile sale noi, iar in acea aseara va oferi dezvoltatorilor de aplicatii si iOS 9 beta 1 pentru testare pana in toamna.

Daca Apple va urma procesul obisnuit pentru testarea diverselor versiuni ale iOS, atunci iOS 9 beta 1 va fi urmat si de alte versiuni beta ale sistemului de operare pana in toamna, cand va avea loc lansarea publica. In anii trecuti Apple a lansat intre 6 si 8 versiuni beta ale unui upgrade major pentru iOS, separat de ele fiind oferita si o versiune GM, Gold Master, care era in esenta versiuena finala, oferita pentru testare catre dezvoltatori.

Lansarea iOS 9 beta 1

Avand in vedere ca iOS 9 beta 1 va fi lansat in 8 iunie, ne putem astepta ca noi versiuni beta sa fie disponibile din doua in doua saptamani, cu diverse variatii, Apple oferind cu regularitate actualizari. Anul trecut compania Apple a permis pentru o perioada de timp testarea iOS 8 fara a impune obligativitatea inregistrarii unui UDID in contul unui dezvoltator, insa nimeni nu stie daca acest lucru va fi valabil si anul acesta.

Apple intentioneaza sa lanseze un program public de testare a iOS 9, astfel ca sute de mii sau poate chiar milioane de utilizatori de pe planeta vor avea ocazia de a testa noutatile iOS 9 inainte ca ele sa fie disponibile publicului larg. Daca programul se va desfasura intr-un mod similar celui disponibil pentru iOS 8.4, atunci Apple va alege singura persoanele care vor testa noua versiune a sistemului de operare si nu va permite inregistrarea utilizatorilor noi.

Noutatile iOS 9 beta 1

Siri Apple Watch - iDevice.ro

In ceea ce priveste functiile noi, deocamdata am aflat ca vor exista noutati pentru Siri in iOS 9, insa aceasta este doar o parte a povestii, deoarece Apple are pregatite mult mai multe surprize pentru noi. Mai exact, cei de la Apple intentioneaza sa imbunatateasca serios securitatea si performantele sistemului de operare, asta in timp ce implementarea de functii noi extrem de importante nu pare a fi o prioritate.

Acestea fiind spuse, iOS 9 beta 1 ne va oferi primul contact cu iOS 9 si o parte din ceea ce urmeaza el, insa nu trebuie sa va formati o idee doar in baza a ceea ce veti vedea din primele informatii furnizate. Dupa cum ne-am obisnuit de atatea ori, Apple schimba o multitudine de lucruri in versiunile beta ale sistemului sau de operare, astfel ca o parte din ceea ce vedem la inceput ar putea disparea pana la final.