iOS 9 si OS X 10.11 vor avea font similar cu cel al Apple Watch

iOS 9iOS 9 si OS X 10.11 vor avea font similar cu cel al Apple Watch pentru toate textele afisate in interfata sistemului de operare, o sursa din interiorul companiei Apple confirmand aceasta informatie astazi. iOS 9 cu numele de cod Monarch si OS X 10.11 cu numele de cod Gala vor avea fontul Helvetica Neue inlocuit cu cel San Francisco, creat de catre compania Apple, intr-o tentativa de a oferi o schimbare importanta de imagine pentru produsul celor din Cupertino.

Noul font pentru iOS 9 si OS X 10.11 face citirea informatiilor mult mai usoara, el fiind prezentat pentru prima oara in Apple Watch in luna septembrie a anului trecut, Apple pastrandu-l pentru versiunea finala a ceasului. Apple a dezvoltat fontul San Francisco special pentru Apple Watch in ideea de a face textele mai usor de citit pe ecran, insa acum iOS 9 si OS X 10.11 vor beneficia de el incepand din toamna acestui an.

Apple is currently planning to use the new system font developed for the Apple Watch to refresh the looks of iPads, iPhones, and Macs running iOS 9 “Monarch” and OS X 10.11 “Gala,” according to sources with knowledge of the preparations. Current plans call for the Apple-designed San Francisco font to replace Helvetica Neue, which came to iOS 7 in 2013 and OS X Yosemite just last year, beginning with a June debut at WWDC…

iOS 9 si OS X 10.11 vor avea fontul San Francisco

In imaginea de mai sus puteti vedea cum arata fontul San Francisco aplicat peste interfata sistemului de operare iOS, unii utilizatori reusind deja sa il instaleze in OS X Yosemite, dupa cum puteti vedea in imaginea de mai jos. Apple a fost aspru criticata in trecut pentru folosirea fontului Helvetica Neue deoarece ingreuneaza citirea textelor, iar in iOS 9 pare dispusa sa schimbe lucrurile in bine pentru noi.

Font San Francisco OS X Yosemite

Desi unii ingineri Apple nu sunt chiar atat de entuziasmati de schimbare, conducerea companiei o considera benefica, fiind de parere ca ea poate oferi un element de noutate pentru iOS 9. Pentru a putea implementa fontul San Francisco in iOS 9 si OS X Yosemite, compania Apple a fost nevoita sa modifice toate aplicatiile native ale sistemelor sale de operare, ele fiind verificate de catre ingineri pentru a se asigura mentinerea functionalitatii.

Desi deocamdata nu se stie sigur daca fontul va fi mentinut sau nu pentru iOS 9 si OS X 10.11, unii dezvoltatori au inceput sa isi modifice aplicatiile in vederea schimbarii pe care ar putea-o cere Apple in toamna.

Lansare iOS 9

Conform tuturor informatiilor pe care le stim pana acum, dar si a modului in care si-a gandit Apple lansarile in trecut, iOS 9 urmeaza sa ne fie pus la dispozitie in prima versiune beta pe data de 8 iunie, in cadrul WWDC 2015. Dupa 3 luni de testare, Apple va lansa iOS 9 in toamna acestui an, mai exact in luna septembrie, atunci toti utilizatorii de pe glob putand instala sistemul de operare.