iPhone-urile cu 16 GB spatiu de stocare devin istorie

iPhone 6S 16 GBiPhone 6S 16 GB nu va exista vreodata, iar asta am auzit aseara de la surse apropiate companiei Apple, insa schimbarea este cat se poate de logica si asteptata de ceva vreme de foarte multi utilizatori. Destula lume s-a asteptat ca iPhone 6 16 GB sa nu existe, insa compania Apple a mentinut acest model pe piata, insa incepand cu iPhone 6S urmeaza sa faca tranzitia la versiuni minime cu 32 GB spatiu de stocare pentru utilizatori.

Mai exact, iPhone 6S 32 GB urmeaza sa fie cea mai ieftina versiune a iPhone 6S pe care compania Apple ar intentiona sa o vanda din toamna, versiuni de 64 GB si 128 GB fiind vandute impreuna cu ea in magazine. Acum daca va ganditi ca aceasta dublare a spatiului de stocare va aduce si o crestere de pret pentru terminalele iPhone 6S, ei bine va spun sa nu priviti lucrurile atat de sumbru.

Anul trecut compania Apple a dublat spatiu de stocare al modelelor medii ale terminalelor iPhone fara a creste pretul lor de vanzare, iar anul acesta va face acelasi lucru pentru modelele cele mai ieftine. Avand in vedere ca majoritatea competitorilor Apple ofera smartphone-uri cu minim 32 GB spatiu de stocare la preturi apropiate de cele ale celor mai ieftine iPhone-uri, aceeasi schimbare o vor face si americanii.

Practic iPhone 6S 32 GB urmeaza sa fie cel mai ieftin model al iPhone, la un pret de vanzare de 650 de dolari, fara taxe, in SUA si 700 de euro in Europa, modelele de 64 GB si 128 GB urmand a fi cu 100 de euro si respectiv 200 de euro mai scumpe. Apple nu a scumpit pretul iPhone-urilor sale in baza componentelor implementate de ele si nu o va face in 2015, desi exista posibilitatea ca fluctuatiile de schimb valutar sa aduca o scumpire.

Acestea fiind spuse, in 2015 vom avea in sfarsit terminale iPhone cu minim 32 GB spatiu de stocaresi acest lucru este mai sigur decat lansarea unei versiuni roz, cel putin pentru mine.

Chiar daca Apple va face aceasta tranzitie, modelele aflate acum in vanzare nu vor fi modificate in vreun fel, deci aici vorbim doar despre terminalele ce urmeaza sa fie lansate anul acesta si in viitor.