MacBook Pro 15 inch 2015 – SSD cu viteze de 2 GB/s

MacBook Pro 15 inch 2015 viteza SSDMacBook Pro 15 inch 2015 are un SSD care atinge viteze de pana la 2 GB/s in primele teste efectuate de catre oameni care au reusit sa cumpere noul produs al celor din Cupertino din magazine. In ciuda faptului ca Apple nu a implementat noi procesoare din seria Broadwell in Mac-urile sale, compania americana a implementat tehnologia Force Touch, dar si SSD-uri cu de pana la 2.5 ori mai rapide decat cele folosite in vechile Mac-uri.

In imaginile acestui articol aveti prezentate primele teste de viteza facute pentru noile SSD-uri PCIe implementate in MacBook Pro Retina 15 inch 2015, iar modelul cu 256 Gb inregistreaza viteze de pana la 2 GB/s. Vorbim despre modelul de baza al noului Mac, acesta avand procesor de 2.2 GHz, iar vitezele de citire/scriere au fost de 2GB/S si respectiv 1.25 GB/s conform aplicatiei QuickBench 4.0 folosita pentru teste.

In momentul de fata MacBook Pro Retina 15 inch 2015 are cel mai rapid SSD implementat in vreun Mac al companiei Apple, 9 GB de date fiind transferate in doar 14 secunde, fata de 32 de secunde cat se inregistra in cazul vechiului model. In cazul fisierelor mai mici viteze de scriere sunt de peste 1 GB/s, iar maximul de 2 GB/s este atins doar in teste deocamdata, viteze reale fiind doar apropiate de ea.

MacBook Pro 15 inch 2015 viteza SSD 1

SSD-ul extrem de rapid folosit in MacBook Pro Retina 15 inch 2015 este produs de catre compania Samsung, iar in ciuda faptului ca protocolul NVM Express nu este folosit, vitezele sunt totusi impresionante. In momentul de fata extrem de putine laptop-uri sunt capabile sa ofere viteze similare pentru utilizatori, iar compania Apple are un imens avantaj in fata producatorilor de PC portabile.

Versiunea de baza a MacBook Pro Retina 15 inch 2015 este vanduta de catre compania Apple la pretul de 2000 de dolari in SUA sau 2250 de euro in Europa, deci veti plati o suma mare pentru a beneficia de performantele oferite de catre produsul celor din Cupertino.