Watch OS 1.0.1 genereaza probleme pentru Apple Watch

Watch OS 1.0.1Watch OS 1.0.1 a fost lansat de catre compania Apple in cursul zilelor trecute, iar desi el ar fi trebuit sa rezolve o multitudine de probleme ale Apple Watch, in realitate el genereaza altele. Problemele au la baza senzorul pentru monitorizarea batailor inimii, Apple configurand aceasta componenta pentru a efectua citiri o data la 10 minute in ideea de a avea date cat mai corecte cu privire la evolutia batailor inimii, frecventa crescand in timpul exercitiilor fizice.

Watch OS 1.0.1 pare sa fi schimbat modul de functionare al senzorului pentru masurarea batailor inimii, astfel ca utilizatorii raporteaza discrepante foarte mari intre frecventele de citire. Mai exact, in loc de citiri facute la fiecare 10 minute, senzorul Apple Watch efectueaza aceste citiri o data la 30 de minute sau chiar o ora, schimbarea nefiind anuntata de catre compania Apple ca fiind una normala, deci putem crede contrariul.

By default, the smartwatch is supposed to take your heart rate every 10 minutes throughout the day. The frequency of heart rate measurements jumps dramatically during workouts so that the Watch can better track your exertion in real time. But after installing Watch OS 1.0.1, users are noticing huge gaps of time where the Apple Watch fails to record any heart rate data.

In ciuda faptului ca bataile inimii sunt masurate mai rar in momentele in care purtam ceasul la mana fara a face exercitii fizice, in restul cazurilor totul functioneaza cat se poate de normal. Accesarea glance-ului dedicat si folosirea pentru exercitii fizice genereaza citiri normale din partea senzorului pentru masurarea batailor inimii, deci per total nu ar trebui sa existe probleme pentru utilizatori.

In website-ul companiei Apple senzorul pentru masurarea batailor inimii este in continuare prezentat ca facand citiri o data la 10 minute in timpul folosirii obisnuite, deci oficial nimic nu s-a schimbat. Avand in vedere ca problema nu este una majora, e putin probabil ca Apple sa se streseze prea mult pentru a o rezolva, astfel ca nu putem astepta rapid un Watch OS 1.0.2.